Bal gibi koruma

Bir ısınıp bir soğuyan havalar hastalıklara davetiye çıkarıyor. Uzmanlar bu tehlikeye karşı bağışıklığı güçlendiren balkabağını öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 00:22
Bal gibi koruma

İÇİNDEKİLER

Mevsim dengelerinin değiştiği bu günlerde hastalıklar pusuda bekliyor. Uzmanlar hastalıklardan korunmada bağışıklık sisteminin güçlü olmasının önemine değiniyor. Turuncu ve koyu sarı meyve-sebzelerin içindeki güçlü vitamin ve minerallerle bağışıklığı güçlendirmede etkili olduğunu belirten uzmanlar, bal kabağı tüketimini öneriyor. Bu sebze aynı zamanda vücudun direncini artıracak görevli hücreleri güçlendiriyor. Hastalıklara kalkan olacak diğer besinler ise şöyle sıralanıyor...

KIRMIZIBİBER
İçindeki C vitamini ve beta karoten gibi vitaminler ve diğer fitokimyasallar, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çok az sebzede olan E vitaminini de içerir.
ISPANAK
A,B,C,E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunur. Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendirir.
DOMATES
Domates de bir diğer süper besin serbest radikaller, kalp damar hastalıkları ve kanser ile savaşır.
YOĞURT
Probiyotikler, zararlı bakterileri yok ederek, bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda doğal antibiyotik görevi yapıp bağırsak sistemini korurlar.
BROKOLİ
İçerdiği sulforan maddesi ile antioksidan aktivite gösterir ve bağışıklık sistemini uyarır. C ve E vitamini bir arada içerdiği için bağışıklığı kuvvetlendirir.
YAĞLI BALIKLAR
Somon, sardalye gibi yağlı balıklar vücutta iltihapları önler. Mikroplarla savaşarak bağışıklığı artırır.
PORTAKAL
Zengin C vitamini ile hastalıklardan korunmada kalkan görevi görür.
YEŞİLÇAY
En önemli bitkisel antioksidanlardan kateşin ve polifenol içerdiği için bağışıklık sistemi üzerinde çok etkilidir, hatta grip virüsünün vücutta yayılmasını önler.
YUMURTA
A vitamini ve betakarotenden zengin beslenme, yeterli protein ve çinko almak bağışıklık sistemini güçlendirir. Yumurtada bunların hepsi
bulunur.

Çocuğunuzun bağışıklığı zayıf, sürekli hastalanıyorsa, bu karışımla rahatsızlıklara karşı koruma sağlayabilirsiniz... 1 parça muz 3 yemek kaşığı portakal suyu 3 yemek kaşığı kabak püresi 2/3 su bardağı su Bir tutam tarçın 1 kepçe vanilyalı dondurma (Malzemelerin hepsini karıştırıp çocuğunuza içirin. Hem tadını sevecek hem de bağışıklığını güçlendirecektir. )