Kansere acı şifa

Birçok derde deva kayısının çekirdeği de şifa veriyor. B17 vitamini ile acı kayısı çekirdeği kanserli hücreleri durduruyor, hücreleri yeniliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2014 Güncelleme 31 Temmuz 2014, 00:58
Kansere acı şifa

İÇİNDEKİLER

Küçük-büyük dinlemeyen can yakan kanserle mücadele de yeni bir savaşçı daha ortaya çıktı. Sağlığa birçok faydası bulunan kayısının acı çekirdeğinin içeriğindeki amigdalinin maddesi ile kanserli hücreleri öldürdüğü sağlıklı hücreleri ise yenilediği tespit edildi.

DİKKATLİ KULLANMAK GEREKİYOR
İnönü Üniversitesi uzmanlarından Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut yaptıkları araştırmayı şöyle anlattı: "Deney hayvanlarına günde 3 ya da en fazla 5 acı kayısı çekirdeği verdik. Acı kayısı çekirdeğinin içerisindeki zehirli maddeler nedeniyle dikkatli kullanılması gerekiyor." Prof. Dr. Karabulut, deney hayvanlarında karaciğer kanseri oluşturduklarını belirterek, "Acı kayısı çekirdeğinin özellikle kanser hücrelerini öldürdüğünü, sağlıklı hücreleri ise yenilediğini gördük. Özellikle karaciğer enzimleri üzerine yüzde 5 oranında denediğimiz acı kayısı çekirdeğinin oldukça olumlu etkilerini izledik" şeklinde konuştu. Ayrıca Prof. Dr. Karabulut, amigdalinin ağrı kesici etkisi ile kanserin ağrılarını dindirdiğini ve hasarların giderilmesinde etkili olduğunu söyledi.