İnceligin sırrı gilaburu

Fazla kilolarından yakınanlar dikkat! C vitamini deposu gilaburu çayı ile hem sağlıklı hem de hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2014 Güncelleme 30 Temmuz 2014, 00:51
İnceligin sırrı gilaburu

İÇİNDEKİLER

Uzun yaz tatilinde deniz keyfi, havuz sefası sürmek isteyenler, kilolarınızı hala dert ediyorsanız gilaburu çayı tam size göre. Gilaburu çayı ile yaz tatili süresince kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ahmet Aksoy, bu bitkiyle ilgili şu bilgileri aktarıyor:

YAŞLANMAYI ÖNLÜYOR
"Tam bir böbrek dostu olan gilaburu meyvesi içeriğindeki asitler nedeniyle anti kanserojen ve antioksidan özelliğe sahiptir. Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok olumsuz etkiyi durdurur. Ayrıca bu özelliği nedeniyle gilaburu çayı, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir." Gilaburu bitkisinin portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içerdiğini belirten Doç. Dr. Aksoy, sağlığa sayısız faydası olan bu bitkinin diğer faydalarını ise şöyle sıralanıyor... İdrar söktürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kabızlığı giderir. Kas gerilimini azaltır ve spazmları engeller. Adet zorluğu ve düzensizliğine karşı etkilidir. İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı faydalıdır. İdrar kanalındaki iltihaplanmaları temizler. Gece ve gündüz sık tuvalete çıkmayı azaltır. Sakinleştirici etkileri ile spazmları çözer ve uykusuzluğa iyi gelir.