KAHVALTIDA YEŞİLLİK
Sahur kadar erken olmasa da erken kahvaltı yapılmasını belirten Dr. Şamilgil "Kahvaltı da yumurta, tereyağı, yoğurt, süt, peynir, hafif zeytinyağı gezdirilmiş roka, maydanoz, yeşil biber, salatalık, domates, az miktarda bal veya ev yapımı az şekerli reçel, çavdar veya tam tahıllı ekmek veya badem, ceviz, fındık ve şeker dengeleyici özelliği nedeniyle tarçın çayı için" diyor.
TOKLUĞUN SIRRI 'ÇORBA'
Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, "Uzun sürecek bir sofra öncesi 1 bardak su, sebze veya yoğurt çorbası içilirse, midenin daha çabuk gerilmesi sağlandığından doyma hissi o kadar çabuklaşır" şeklinde konuşuyor.
YAVAŞ ÇİĞNEYİN...
Lokmaları yavaş çiğnemek daha erken doymayı sağlıyor. Çünkü yavaş ve mümkün oldukça çok çiğnemek hem sindirim sistemini rahatlatır, hem de fazla yemek yiyerek miyo almayı engeller.
KURU MEYVE YİYİN
Bayramda kilo kontrolünü ziyarete tok giderek sağlayabilirsiniz diyen Uzm. Dr. Şamilgil, "Tatlı tercihinizi sütlü ya da az şekerli meyve tatlılarından yana kullanın" diyor ve ekliyor: "Misafirlere şeker yerine küçük tabaklarda kuru meyve ikramı yapın."
TATLIYLA SU TÜKETİN
Tatlıyla beraber su içmek erken tokluk hissi yaratır, şekerin yaratacağı su kaybını karşılar, ani şeker yükselme hızını da azaltır diyen Dr. Şamilgil, tatlıların üzerine bol miktarda tarçın serpmenin kan şekeri üzerine olumsuz etkisini azaltacağını söylüyor.