Beyninizi semizleyin

Omega-3 zengini semizotu kandaki yağ oranını düşürdüğü gibi; düzenli yendiğinde beyinde tümör gelişimini engelliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2014 Güncelleme 23 Temmuz 2014, 00:22
Beyninizi semizleyin

İÇİNDEKİLER

Düşük kalorisiyle diyet mönülerinin vazgeçilmezi semizotu, her derde deva oluyor. Omega-3 yağ asidi açısından zengin olan semizotu, bu özelliğiyle beyin gelişimine önemli katkıda bulunuyor. Uzmanlar, semizotunun düzenli ve yeterli bir şekilde tüketildiğinde içeriğindeki Omega-3 yağ asidi nedeniyle tümör büyümesini engelleyici özellik taşıdığını belirtiyor. Semizotu ayrıca kalpdamar hastalıkları riskinizi azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüksek Omega-3 yağ asidi ile kanda bulunan yağ olarak tanınan 'Tirigliserit' miktarını düşürücü etki gösteriyor.

KESKİN BAKIŞLAR
Semizotu, Omega- 3 yağ asidi ile birlikte aynı zamanda diyet lifi, vitaminler, ve mineraller yönünden de oldukça zengin. Bilinen güçlü doğal antioksidanlardan A vitaminini de bolca içeren semizotu, gözleri güçlendirip, bakışları keskinleştiriyor. Bunun yanı sıra bu mucize sebze güzel bir cildin de kapılarını açıyor.

UYKUSUZLUĞA SON!
C vitaminiyle enerji de veren semizotu aynı zamanda yatıştırıcı etkisiyle zihin yorgunluğuna ve uykusuzluğa ilaç gibi geliyor. Uzmanlar, mide ve bağırsak hastalıklarında da faydalı olan semizotunun diğer faydalarını ise şöyle sıralıyor.

HER DERDE DEVA
Mide ağrı ve yanmasına karşı oldukça etkilidir. İdrar söktürücü etkisi vardır. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Kanı temizler. Ayrıca kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırıcı etkisi özellikle iç kanamaları durdurmakta faydalıdır. Bronşları açarak bronşite iyi gelir. Solucanları dökmeye yardımcı olur. Dalak şikayetlerini azaltır. Kan şekeri oranını düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur.