Ne varsa eskilerde var

İlk insanların beslenme şeklinden yola çıkılan Raw Food (Çiğ Sebze) diyeti, 1 ayda 6 kiloya kadar verdiriyor. Diyetin esas noktası ise; sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2014 Güncelleme 25 Nisan 2014, 00:00
Ne varsa eskilerde var

İÇİNDEKİLER

Raw Food yani çiğ beslenme diyeti, ilk insanların ateşi bulmadan önce uyguladıkları beslenme şekli gibi olduğu için, öze dönmek olarak değerlendiriliyor. İnsanın kendini yeniden tanıması ve vücudunu arındırması olarak da düşünülen Raw Food; çiğ sebze, meyve, kuruyemişler ve yağlı tohumların tüketimine dayanıyor. Uzmanlar bu çiğ beslenme tarzında günlük yaşamda yüzde 50 yeşil yüzde 25 meyve yüzde 25 kuruyemiş öneriyor. Bu sistemde önemli olan hangi besinin kaç kalori olduğu değil neyi neyle yediğiniz. Örneğin kavun ya da karpuzu diğer meyvelerle karıştırmamanız gerekiyor. Dünyada yüz binlerce kişinin uyguladığı çiğ beslenme diyetini Hollywood dünyasından da aralarında Uma Thurman, Demi Moore ve Natalie Portman'ın da bulunduğu birçok isim yapıyor.

DiYETiN YILDIZ BESiNLERi

Diyetin en büyük yıldızı yeşil yapraklı sebzeler… Kuru incir Nar Kızılcık Yabanmersini Zeytin Zeytinyağı Keten tohumu Meyve Fasulye Fındık Tahıl Lahana Otlar ve baharatlar Kurutulmuş meyveler Deniz yosunu Hindistan cevizi sütü

Çiğ sebze diyeti genelde vejetaryen diyeti olmakla birlikte pastörize edilmemiş süt ürünleri, çiğ yumurta ve suşi gibi besinlere de bulunabilir.

KAHVALTI:

Taze meyveler
1 kase yoğurtla yapılmış meyve salatası

ATIŞTIRMA:

2 adet kuru incir

ÖĞLEN YEMEĞİ:

Kepekli ekmeğe salatalık
Peynir
Domatesli sandviç

ATIŞTIRMA:

Smoothie

AKŞAM YEMEĞİ:

Sebze çorbası
1 tabak domatesli makarna

YATMADAN ÖNCE:

Taze meyve suyu ya da hindistan cevizi suyu

YEŞİL SMOOTHİE

Bir avuç dolusu ıspanak
Yarım kivi
Yarım yeşil elma
Yarım portakal
Bir veya yarım muz
Yarım elma büyüklüğünde dilimlenmiş ananas
Yarım su bardağı su ya da elma suyu
Birkaç parça buz Malzemelerin hepsini pürüzsüz bir sonuç elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Büyük bir bardakta servis edin.

KULAĞINIZA KÜPE

Günde en az 2 litre su içmeyi unutmayın. Tatlıyı yemeklerden önce yemeyi tercih edin. Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçının. İçeceğinizde buz kullanmayın. Özellikle meyve tüketimini gün içerisinde yapmaya çalışın; akşam yemeğinden sonra meyve ya da tatlı yemekten kaçının.