Yaşa göre beslenme programı

Yaşlanmak kuşkusuz herkesin ortak noktası... Sağlıklı ve kaliteli "yaş almak" için her yaşa uygun beslenme önlemleri ile yıllara meydan okuyun!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2014 Güncelleme 21 Nisan 2014, 01:06
Yaşa göre beslenme programı

İÇİNDEKİLER

20'li yaşlardaki kadınlar:
Günde en az 85 gr tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. (Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç) Bu gidalar Tip 2 diyabet riskinizi azaltır. 30'lu yaşlardaki kadınlar: 30'lu yaşlarda şekerli yiyecekleri ve kalorisi yüksek, besin değeri düşük içecekleri sınırlandırın. Fazla şeker tüketimi kan şekeri düzeylerinizi hızla yükseltip alçaltabilir. 40'lı yaşlardaki kadınlar: Günde 3 bardak yağsız veya az yağlı süt ürünü tüketin. Ya da, kemiklerinizin güçlü kalmasına yardımcı olacak, süt ürünleri tüketin. 50'li yaşlardaki kadınlar: Canınız bir şey atıştırmak mı istedi? Cips veya kurabiye yerine kuruyemiş yiyin. Günde 7 gr kuruyemiş (yaklaşık 4 badem) yemek yüksek tansiyon ve kolesterol riskinizi düşürecektir. 60 ve üstü yaşlardaki kadınlar: İşlenmiş, yüksek yağ veya şeker içeren gıdaları sınırlandırın. Yağsız et ve proteinler de dahil, çok çeşitli gıdalar yemeyi hedefleyin. Yetişkin kadınlar günde yaklaşık 48 gr protein almalıdır.

20'li yaşlardaki erkekler:
Tahılları tercih edin. Günde en az 85 gr tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. Bolca meyve ve sebze yiyin. 30'lu yaşlardaki erkekler: Yüksek kaliteli protein alımınızı artırın. Şekerli ve nişastalı yiyecek tüketmeyin. Gerekirse bir multivitamin kullanmak için doktorunuza danışın. 40'lı yaşlardaki erkekler: 40'lı yaşlarda daha çok karın bölgesinden yağlanırlar. Bu da metabolik sendrom, diyabet ya da kalp hastalığının habercisi olabilir. Doymuş yağ oranı yüksek, trans yağ içeren yiyeceklerden kaçının. 50'li yaşlardaki erkekler: Bu yaşlarda özellikle abur cuburdan kaçının. Bunun yerine kuruyemiş yiyin. Meyve-sebze yemeyi de ihmal etmeyin. 60 ve üstü yaşlardaki erkekler: Çoğu günler tahıl, protein, sebze ve meyve, süt ürünleri gibi gıdalar tüketin. Her gıda grubundan farklı yiyecekler seçin.