Günde en az 85 gr tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. (Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç) Bu gidalar Tip 2 diyabet riskinizi azaltır. 30'lu yaşlardaki kadınlar: 30'lu yaşlarda şekerli yiyecekleri ve kalorisi yüksek, besin değeri düşük içecekleri sınırlandırın. Fazla şeker tüketimi kan şekeri düzeylerinizi hızla yükseltip alçaltabilir. 40'lı yaşlardaki kadınlar: Günde 3 bardak yağsız veya az yağlı süt ürünü tüketin. Ya da, kemiklerinizin güçlü kalmasına yardımcı olacak, süt ürünleri tüketin. 50'li yaşlardaki kadınlar: Canınız bir şey atıştırmak mı istedi? Cips veya kurabiye yerine kuruyemiş yiyin. Günde 7 gr kuruyemiş (yaklaşık 4 badem) yemek yüksek tansiyon ve kolesterol riskinizi düşürecektir. 60 ve üstü yaşlardaki kadınlar: İşlenmiş, yüksek yağ veya şeker içeren gıdaları sınırlandırın. Yağsız et ve proteinler de dahil, çok çeşitli gıdalar yemeyi hedefleyin. Yetişkin kadınlar günde yaklaşık 48 gr protein almalıdır.
20'li yaşlardaki erkekler:
Tahılları tercih edin. Günde en az 85 gr tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. Bolca meyve ve sebze yiyin. 30'lu yaşlardaki erkekler: Yüksek kaliteli protein alımınızı artırın. Şekerli ve nişastalı yiyecek tüketmeyin. Gerekirse bir multivitamin kullanmak için doktorunuza danışın. 40'lı yaşlardaki erkekler: 40'lı yaşlarda daha çok karın bölgesinden yağlanırlar. Bu da metabolik sendrom, diyabet ya da kalp hastalığının habercisi olabilir. Doymuş yağ oranı yüksek, trans yağ içeren yiyeceklerden kaçının. 50'li yaşlardaki erkekler: Bu yaşlarda özellikle abur cuburdan kaçının. Bunun yerine kuruyemiş yiyin. Meyve-sebze yemeyi de ihmal etmeyin. 60 ve üstü yaşlardaki erkekler: Çoğu günler tahıl, protein, sebze ve meyve, süt ürünleri gibi gıdalar tüketin. Her gıda grubundan farklı yiyecekler seçin.