HER dört kişiden birini vuran ağız kokusu, hem kişiyi hem de çevresindekileri rahatsız ediyor. Ağız kokularının yüzde 85'inin ağız boşluğundan kaynaklandığını söyleyen
Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, şöyle konuşuyor: "Ülser, mide asidini azaltan ilaçlar ağızda kalan gıda artıklarının oksijensiz kalmaları, tükürük salgısının azalması ağız kokusuna neden olabilir." Ağız kokusunu, soğuk kekik çayıyla alt edebileceğimizi belirten
Prof. Dr. Mocan, kokuyu azaltmanın diğer yollarını sıralıyor:
Sigara, sarımsak, uçucu yağlar bitkisel ürünler ve proteinden zengin beslenme düzeni ağız kokularını oluşturabilir. Bu nedenle protein ağırlıklı beslenmeyin. Sebze ve meyveyi düzenli tüketin.
Ağız hijyeni büyük önem taşıyor. Dişlerinizi günde 3 kez fırçalayın. Dilin arka tarafının da fırçalanması çok önemli. Fırçalamak diş arasındaki yemek artıklarını gidermede yeterli olmaz. Bu nedenle diş ipi de mutlaka kullanılmalı, ardından ise ağız gargarası yapın.
YARDIMCI BİTKİLER
Bitkiler de ağız kokusunun giderilmesinde yardımcı olur. Kırkkilit otu bu bitkilerden biri. Bir demlikte kırkkilit otunu kaynatın ve soğuduktan sonra günde 2 bardak için.
Sarı kantaron, biberiye, bodur otu çayları kokuyu gidermekte etkilidir. Bu bitkilerin çaylarını içebilirsiniz. Kekik ve papatya çaylarını da soğuk olarak tüketin