Ağrılara doğal çözüm

Yaşam kalitenizi düşüren ağrılarla başınız dertte mi? Prof. Dr. Mocan, baş ağrılarına nane, vücut ağrılarına ise karabaş otu çayını öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2014 Güncelleme 20 Nisan 2014, 01:10
Ağrılara doğal çözüm

İÇİNDEKİLER

Hareketsizlik, stres, düzensiz beslenme vücutta pek çok soruna zemin hazırlıyor. Bu sorunların başında da ağrılar geliyor. Ağrıların yaşam kalitesini ciddi oranda düşürdüğünü söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan şöyle konuşuyor: "Toplumda en sık görülen ağrı tipi baş ağrısıdır, sonrasında ise eklem ve kas ağrıları gelir. Nedeni bir hastalık değilse, beslenme şeklinizi düzenleyerek bu ağrılardan kurtulabilirsiniz." Prof. Dr. Mocan, ağrılarla baş edebilmenin doğal yollarını sıralıyor...

Magnezyum bakımından zengin gıdalar, kuruyemişler, yapraklı sebzeler, süt, muz, buğday kepeği, kayısı ve köri tozu baş ağrılarını en aza indirir.

Zencefil kökünü bir demlik kaynar suda 10 dakika bekletin. Günde 2 bardak için. Baş ağrılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.

B VİTAMİNİ TAKVİYE EDİN

Bunun yanı sıra kalsiyum bakımından zengin gıdalar, badem, balık, yağsız süt ürünleri de baş ağrısına geçirmekte faydalıdır.

Baş ağrılarının sebebi sinüzit ise zencefil çayı faydalı olacaktır. Tansiyon nedeniyle bir baş ağrısı varsa papatya çayı, ağrılara iyi gelir.

Eğer baş ağrınız stresle alakalı ise B vitamini alın. Erik, brokoli bezelye, balık ve kabuklu yemişler B vitamini açısından zengin gıdalardır.

KOLTUĞA UZANIN

Baş ağrınızın şiddetlendiği dönemlerde kendinize sert bir nane çayı yapın. Rahat bir koltukta oturun ve ağır ağır çayınızı yudumlayarak gevşeyin. Bu yöntem, sıklıkla baş ağrısını deffeder.

ŞiFALI ÇAY KARABAŞ

Karabaş otunu bir bardak suda 3-4 tutam kaynatın. Eklem ve kas ağrılarına iyi gelir. Sarı kantaron yağını her akşam ağrıyan bölgenize sürün. Kiraz, antioksidan bakımından zengin olması yönü ile ağrıları azaltır. Karahindiba otu günün stresini atmada etkilidir. Lavanta çiçeğinin çayı da ağılarınızı azalacaktır. Sarımsak da ağrılara iyi gelir. Akşam yemeklerinizde kullanın.