Çifitotu çıbana bire bir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2014 Güncelleme 13 Mart 2014, 01:37
Çifitotu çıbana bire bir

İÇİNDEKİLER

çiçekleri küçük ve sarı renkli olan çifit otunun mucizeleri saymakla bitmiyor. Çifit otu, kalp çarpıntılarını giderir. Zeytinyağı ile kavrulduktan sonra çıbanların üstüne konulursa adeta şifa olur. Mide ağrılarını dindirir. Ancak uyku yaptığından araç kullanırken tavsiye edilmez

Ağrı dindirici oğul otu
OĞUL otunun yaprakları kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek hazırlanır. Migren, baş ağrısı, kulak çınlaması, baş dönmesi, uykusuzluk ve sinir krizlerinde faydalı olur. İnsanı ferahlatarak depresyon, melankoli, huzursuzluk ve iç sıkıntısını giderir.

Sivilce ve lekeye beşparmak
BEŞPARMAK otu kaynatılıp suyu ile gargara yapılırsa boğaz ve bademcik iltihaplarına karşı faydalı olur. Bu gargara diş etlerini güçlendirir, diş ağrılarını ve iltihaplarını gidermeye de yardımcı olur. Çiçekleri haşlanarak yapılan maskesi de sivilce ve lekeleri
ortadan kaldırır.

Deve dikeni gücü artırır
DEVE dikeni bir tutam suda haşlanarak yudum yudum içilirse ateşi düşürür. Sirkesi iştahı açar, mideye kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır. Migrene karşı faydalıdır. Damar tıkanıklığını önler. Cilt ve prostat kanserine karşı koruyucudur.

Astıma deniz üzümü
DENİZ üzümü bronşları genişletici etkisi ile astıma karşı faydalıdır. Deri alerjilerine karşı etkilidir. Kan basıncını yükseltici etkiye sahiptir. Uykusuzluk ve dolaşım sistemi problemlerine neden olabileceği için dozunda ve kısa süreli kullanılmalıdır.

Egzamaya süpürge otu
SÜPÜRGE otunun taze çiçekli dalları suda kaynatılarak kullanılır. Zeytinyağı ile merhem haline getirilip çıban ve egzamalara sürülürse faydası görülür. Lapa haline getirilip ağrıyan bölgeye konursa ağrıyı hafifletir. Kasları güçlendirerek dinçlik verir.

Kasnı otu iştah açar
KASNI otu 2 metreye kadar boylanabilen, sarı çiçekli bir bitkidir. Zamk, uçucu yağ ve reçine içerir. Gövdesi çizilerek elde edilen sakızı iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Ağrı kesici etkisi güçlüdür. En önemli özelliği de spazm şikayetlerini gidermesidir.