Enerjinin sırrı elmayla muzda

Kış ayının soğuğu, karanlığı ve hastalıkları sizi yormasın. Karanfil, elma, kivi ile zinde kalın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2013 Güncelleme 10 Kasım 2013, 00:00
Enerjinin sırrı elmayla muzda

İÇİNDEKİLER

Mevsim değişiklikleri ile birlikte bedensel ve zihinsel sıkıntılar yaşarız. Özellikle kış aylarının özelliği olan soğuk ve karanlık hava vücut direncimizi düşürür. Bu hem hastalıklara davetiye çıkartır hem de bizi depresyona sokarak mutsuz eder. Hatta kalorili yiyeceklere düşkünlüğümüzü arttırarak fazla kilo almamıza neden olur. Uzmanlar bu aylarda dinç kalmamız ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz için en iyi yöntemin doğal beslenme olduğunu söylüyor. İşte o besinler...

ELMA: Vücudu dinç tutar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ: Dinçlik verir ve pozitif düşünmenizi sağlar. Böylece depresyona girmemize engel olur.

ÇÖREK OTU: Vücuda enerji ve dinçlik vererek ruh halini düzeltir.

YABAN MERSİNİ: Hücreleri koruyarak hastalığa yakalanmamızı sağlar. Ayrıca cildi soğuğa karşı korur.

KİVİ: Kılcal damarların korunmasını ve tüm cilt hücreleri için gerekli oksijenin taşınmasını sağlar.

YUMURTA: Kahvaltıda mutlaka kayısı kıvamında yumurta yenmeli. İçeriğindeki yüksek orandaki protein vücuda enerji verir.

KUBUKLU YEMİŞ: Badem ve ceviz gibi kabuklu yemişler, protein, vitamin, mineral ve antioksidanlarla doludur. Lezzetli olan bu yemişler güç ve enerji sağlar.

KETEN TOHUMU: Vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Bunlar sizi uzun süre tok tutar ve enerji verir.

SU: İnsanların vücudunun en büyük ihtiyacı ve enerji kaynağı sudur. Yemeklerin yanında su içilmesse besinler enerjiye dönüşmez. Günde en az 2 litre su içmeli.

KUŞBURNU ÇAYI: Kuşburnu meyvesi, taze ya da kuru olarak tüketildiğinde vücuda C vitamini sağlar. Günde 2 fincan içeceğiniz taze demlenmiş kuşburnu çayı, hem sinirlerinizin gevşemesine hem de kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

MUZ: Vücuttaki asit seviyesini düzenler.