Enginar ye genç kal

Gençliğin sırrı besinlerde gizli. Domates yemek yaşlanmayı geciktiriyor, pancar ise cildi güçlendiriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2013 Güncelleme 31 Ekim 2013, 00:00
Enginar ye genç kal

İÇİNDEKİLER

Her yaşın ayrı güzelliği olsa dahi herkes sağlıklı ve genç bir cilde sahil olmak ister. Bunun çözümü ise besinlerde. Lezzetlerinin, besleyici değerlerinin yanı sıra bazı besinlerin içeriklerinde bulunan likopen, A ve C vitaminleri gibi maddeler cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlıyor. İşte genç ve güzel bir cilt için yemeniz gereken besinler...

Domates: İçerdiği likopen, cildi korur ve güzelleştirir. Yaşlanmayı geciktirir.

Brokoli: İçeriğinde cildin esnek kalmasını sağlayan C vitamini, yaraların iyileşmesine yardımcı olan A vitamini ve hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlayan E vitamini bulunur.

Soya: İçerdiği östrojene benzeyen kimyasallar nedeniyle, akne ve sivilce oluşumunu engeller. Ayrıca soyada, yeni hücre oluşumuna yardımcı olan ve cildi nemli tutan E vitamininden de bol miktarda bulunuyor.

Pancar: Derideki kılcal damarların duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olan C vitamini pancarda yüksek oranda mevcuttur.

Yumurta: Mümkemel bir cilt dostu olan yumurta, güçlü bir protein, mineral ve vitamin kaynağı. Cilde iyi gelmesi için kayısı kıvamına gelinceye kadar haşlayarak yemeli.

Havuç: Bol miktarda A vitamini içeren havuç, çok iyi bir sivilce ilacı ve bağırsak temizleyicisidir. Havuç aynı zamanda sağlıklı cilt, saç, tırnak ve sinirler için gereken fosfor içerir.

Nar: Hücreleri serbest radikallere karşı koruyan nar, cilt hücrelerini korumaya yardımcı oluyor.

Balık: Haftada üç kez yağlı balık yemek, ciltteki kuruluğu ve kızarıklığı azaltarak cildinizin temiz kalmasını sağlar.

Zeytinyağı: Cildi pürüzsüz, nemli ve esnek bir hale getirir. Ciltteki doku bozulmasını önler.

Yoğurt: Cilde parlaklık kazandıran yoğurttaki faydalı laktobasiller, doğal cilt yapısını korur.

Esmer pirinç: Yüksek oranda B vitamini ve protein içeren pirinç, cildin vaktinden önce yaşlanmasını önler. Hücresel metabolizma ve sindirime yardımcı olarak cildin yapısını destekler.

Enginar: Günlük lif ihtiyacınızın yüzde 25'ini içeren enginar, bu sayede vücuttaki toksinlerden arınmaya yardımcı olur. Sonuç, daha temiz ve ışıltılı bir cilt... Ayrıca, enginar vücuttaki iltihaplanmayı ve kızarıklıkları azaltan bir antioksidan olan rutin de içeriyor.

Elma: Cildi destekleyen E vitamini ve folik asitleri içeren elma, cildi lekelerinden arındırır.