Domates taş düşürür

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2013 Güncelleme 21 Ekim 2013, 00:38
Domates taş düşürür

İÇİNDEKİLER

İdrar söktüren domates, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını ve kanın durulmasını sağlar, damar sertliğini giderir. Romatizmaya faydalıdır. Safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Üremeyi düşürür. Hazmı kolaylaştırır.

Astımın ilacı adaçayı
Adaçayı mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Göğsü yumuşatır. Astım hastaları için yararlıdır. Bu uyarıcı bitki kan dolaşımını hızlandırır. Hücre yenilenmesini ve cildin elastikiyetinin artmasını sağlar.

Dinçlik iksiri
Ahududu; kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür, kabızlığı giderir, vücuda dinçlik verir, romatizma, nikris, boğaz, bademcik ve göz iltihaplarında kullanılır. Kansızlık ve veremde çok iyi bir gıdadır.

Kalp dostu elma
Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Elma, kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Romatizma ve guta karşı da yararlıdır. Ekşi elma mide-bağırsak iltihaplarını giderir.

Sivilcelere biberiye
Eski zamanlarda gençliği geri getiren bitki olarak adlandırılan biberiye, sivilcelere iyi geliyor. Cildin esnekliğini ve sıklığını artırıyor. Bir litre suya, biberiye ve kekik yağından iki kaşık ekleyip hazırlanan karışım, cildi temizlemek ve yumuşatmak için kullanılıyor.

Ispanak kalbi korur
Bir porsiyon ıspanak, günlük demir ihtiyacının 10'da 1'ini karşılıyor. Ispanak, kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere de iyi geliyor. Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili.