Ye iç hızlan

Soğukla yavaşlayan metabolizmayı hazırlayacağınız özel karışımlarla hızlandırabilirsiniz. Üstelik bu gıdalar sizi güzelleştiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2013 Güncelleme 10 Ekim 2013, 00:00
Ye iç hızlan

İÇİNDEKİLER

Soğuk havalarla birlikte metabolizma hızılı yavaşlıyor ve kilo almaya başlıyoruz. Bu durum diyabet, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, sırt ve bel ağrıları ile mide ve bağırsak rahatsızlarına sebep oluyor. Ancak bu süreci lehinize çevirmek elinizde. Yediklerinizin ve içtiklerinizin bu mevsimde ekstra önemli olduğunu söyleyen Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesinden Diyetisyen Zeynep Hasoğlu, "Bazı yiyecek, içecekler ve karışımlar metabolizmayı hızını artıracak üstelik cildinizi güzelleştirecek" dedi. İşte Hasoğlu'ndan metabolizmayı hızlandırarak, kilo alımını engelleyen, hastalıklardan koruyan ve güzelleştiren tavsiyeleri...

TARÇIN ŞART
Tarçın, yeşil çay, ananas en metabolizma hızlandıran en önemli besinlerdir. Tarçını yarım yağlı sütünüze 1 tatlı kaşık kadar ekleyebilir ya da kabuk tarçın olarak da bitki çaylarında kullanabilirsiniz. Her gün 1-2 dilim taze ananas ve 2-3 fincan yeşil çay tüketmelisiniz.

Greyfurt: Soğuk algınlığı ve gribe karşı bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir, diş ve diş eti hastalıklarını önler. Metabolizmayı hızlandıran greyfurt, ağız kanserinden de korur.

Sirkencübin: Osmanlı ve Mevlevi mutfağında sıklıkla kullanılan, sirke ve bal karışımından oluşan sirkencübin, yemeklerden önce bir bardak tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırır.

Acı baharat ve yeşilbiber: Eğer midenizde bir problem yoksa yemeklerde, salatada ve hatta yoğurdun üzerine bile bol bol dökerek tüketin.

Badem: Metabolizmayı hızlandırır ve tok tutar. Yağlı tohumlar grubundan olduğu ve yüksek kalori içerdiği için günde 10 adeti geçmemek şartıyla tüketilebilir. Hamilelerin sütünü arttırırken, cildi de güzelleştirir.