Hayat kurtaran 5 besin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2013 Güncelleme 23 Eylül 2013, 00:03
Hayat kurtaran 5 besin

İÇİNDEKİLER

BADEM: KALBİ KORUYOR
Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 zengini badem kolesterolü düşürüyor, kalp sağlığına önemli rol oynuyor.

KAHVE: DİYABET İLACI
Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kemikler için sütle içilmesi öneriliyor.

TARÇIN: SİNİRLERİ RAHATLATIYOR
Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın. Bir çay kaşığı tarçını suya ekleyerek de içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor.

ZEYTİNYAĞI: HÜCRE YENİLİYOR
Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren maddelerin azaldığı anlaşıldı. Zeytinyağı kanserin yanı sıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin.

ÇAY: KANSERİ ENGELLİYOR
Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor.