Tansiyona muz

Yüksek tansiyon hastalığında beslenme hayati önem taşır. Potasyum deposu olan muz, kan basıncını dengeleyerek hastanın imdadına yetişir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2013 Güncelleme 29 Haziran 2013, 00:00
Tansiyona muz

İÇİNDEKİLER

Yüksek tansiyon; kalp, böbrek ve beyinde hasara yol açar. Tedavi edilmezse felç gibi kötü sonuçlar doğurur. Tansiyonu düşürücü gıdalar ise şunlardır:

Muz: Potasyum açısından zengin bir meyvedir. Tansiyonun düşmesini sağlar.

Süt: Kalsiyum deposu olan süt, A ve D vitamini içerir. Kalp ve damar sağlığını tehdit eden yüksek tansiyon riskine karşı süt içilmesi çok faydalıdır.

Çilek: Yüksek oranda C vitamini bulunduğu için yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürür.

Ispanak: Tansiyonu düşürür. Kalp hastalıklarına, felce, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere karşı çok etkilidir.

Pancar suyu: Kan basıncını düşürür. Günlük içilen bir bardak kırmızı pancar suyu 1 saat içerisinde tansiyonun düşmesini sağlar ve etkisini 24 saat devam ettirir.

Kabak: Potasyum açısından zengin bir sebze olup, yüksek tansiyona karşı etkilidir. İnme riskini azaltır.

Armut: Damarların içinde biriken tortuları eritip, idrarla dışarı atar. İyi bir yüksek tansiyon ilacıdır.

Kekik: Geçici olarak yükselen tansiyonu düşürür.

Sarımsak: Halk arasında en çok bilinen tansiyon düşürücüdür.

GÖĞÜS KANSERİNE KARŞI BALIK YAĞI
Balık yağının, göğüs kanseri riskini yüzde 14 oranında düşürdüğü tespit edildi. Çin'de Zhejiang Üniversitesi'nde görevli bilimadamları, 883 binden fazla hastanın raporlarını inceledi. Balık ve balık yağı tüketenlerde göğüs kanserine yakalanma riskinin, diğerlerine oranla daha düşük olduğu belirlendi. Araştırma, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylandı.