Kırmızı biber: Kırmızı biber, kan şekerinden ani düşüşlere sebep olabilecek aşırı insülin salınımlarının önüne geçer. İçeriğindeki kapsaisin, antioksidanlar, C vitamini ve karotenoidler sayesinde insülin seviyesini dengeler.
Kudret narı: Kudret narında şekeri düzenleyen dört ayrı madde bulunur. Sabahları saf balla karıştırılarak aç karnına yenilebilir.
Sarımsak: Kan şekerini düşürür, insülin salınımını arttırır. Her gün 3 diş tüketilmesinde fayda var.
Fasulye: Yemeklerden sonra kan şekerinin yükselmesini en alt seviyede tutar ve bir anda düşmesini engeller.
Tarçın: Hem şekeri düşürür hem de pankreastan insülin salınımını arttırır. Çaya katarak tüketebilirsiniz.
Enginar: Kan şekerini düzenleyen enginar, şeker hastaları için faydalıdır.
Yer fıstığı: İnanması güç olsa da, özellikle yer fıstığı ezmesi kan şekerini düşürücü özelliğe sahip. Fazla kalori almamak için iki kaşığı geçirmemeye dikkat etmek gerekiyor.
Yulaf: Çözünebilir lifli yulaflar kan şekeri seviyesini sabitler.
Balık: Omega 3 yağ asitleri nedeniyle balık, şeker hastalığı sonucu oluşabilecek kalp-damar hastalıklarına karşı korur.
Süt: Sütteki yağ asidi, şeker hastalığını önlüyor.
Çay: Araştırmalar siyah çayın kan şekerini düşürdüğünü gösteriyor.
Elma: Elmanın kabuğuna yakın yüzeyde bolca bulunan "kuersetin" isimli antioksidanlar, yüksek şekeri düşürüyor.
Kuru baklagiller: İçeriklerindeki posa ve fitonutiriyenler bulunan kuru baklagiller, şeker hastalığına karşı savunma geliştirmemize yardımcı olur. Kalp hastalıklarına yakalanmayı ise önler. Ana yemeklerde bir porsiyon olarak tüketilmesinde büyük fayda var.
Vişne: Vişne ve buna benzer kırmızı, mor meyvelerde yer alan "nutriyenler" diyabetiklerde kan şekerinin düşürülmesine katkı sağlıyor.
Domates suyu: Şeker hastaları için iyi bir kan sulandırıcı olarak kullanılabilir. Tuz eklenmiş hazır domates suları yerine taze sıkılmışları tercih etmek çok önemli.