Kan dolaşımını düzenler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2013 Güncelleme 27 Haziran 2013, 00:00
Kan dolaşımını düzenler

İÇİNDEKİLER

Ihlamur çiçeği, doğal ilaç olarak biliniyor. Soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelen ıhlamur, yorgunluğu gideriyor. Kişiyi mışıl mışıl uyutuyor. Göğsü yumuşatıp, balgam söktürüyor. Balla karıştırılıp içilirse mide ülseri ağrılarını en aza indiriyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor.

Parazit düşmanı...
Eğrelti otu özellikle bağırsak sorunlarında etkili oluyor. Basur ve varis şikayetlerini azaltıp kalp çarpıntılarını da gideriyor. Kurutulmuş temiz kökleri kaynatılıp içilirse bağırsak parazitlerini döküyor. Doktor kontrolünde içilmesi gerekiyor.

Karaciğerin dostu...
Greyfurt, C vitamini bakımından zengindir. Karaciğerin normal çalışmasını sağlar. Hazmı kolaylaştırır. Vücutta biriken suyu ve zehirli atıkları atmayı kolaylaştırır. Kanı temizler. Bedeni dinlendirir. Akciğer ve göğüs hastalıklarında faydalıdır.

İktidarsızlığa son
Karanfilgiller familyasından olan Hüsnü Yusuf bitkisi, dağlarda bayırlarda yetişir. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda fayda sağlar. Kasık fıtığına iyi gelir. Mide üşütmesi şikayetlerini giderir. İktidarsızlıkta da faydalıdır.

Romatizmaya koyun otu
Koyun otu bitkisinin yaprakları kansızlıkta ve yaralanmalarda kullanılır. Ayrıca; romatizma, sindirim zorlukları, karaciğer sertleşmesi ve dalak hastalıklarında da aktif bir biçimde kullanılır.

Mikropları öldürür
Andız otu, mide asidinin yükselmesini önler. Mikropları öldürücü etkisi vardır. Vücutta biriken tuzu attığı için tansiyon ve kolesterolün yükselmesini engeller. Nefes darlığını giderir. Karaciğer hastalıklarını tedavi eder.

Kadınların dostu
Mavi kohoş bitkisinin erik büyüklüğünde meyveleri vardır. En önemli faydaları bronşit, karın ağrısı, romatizma ağrıları üzerindedir. Kadın hastalıklarında kullanılır. Salgın hastalık riskini ve doğum sancılarını azaltır.

Muz krampları önler
Muz; folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum, krampları engeller. Kadınların adet sancılarını gidermeye bire bir faydalıdır. Ancak fazla tüketilmesi halinde kabız yapabilir.

Böbreklere alıç
Alıç, ülkemizde "ekşi muşmula", "akdiken" ve "geviş" olarak da bilinen bir bitkidir. Böbrek fonksiyonlarının onarılmasında rolü büyüktür. Sürekli kullanılması ancak doktorun izniyle ve kontrolünde mümkündür.