Araba kullanırken bel fıtığına dikkat

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2013 Güncelleme 16 Haziran 2013, 00:00
Araba kullanırken bel fıtığına dikkat

İÇİNDEKİLER

* 45 yaşındayım. Minibüs şoförüyüm. Bel fıtığım var. Belim çok ağrıyor. Bu işin kesin çözümü yok mu?
Sabırlı olmalısın. Alışkanlıklarını düzene koymalısın. Aynı Fizik tedavi uzmanı seni takip etsin. Yerden bir eşya alacağın zaman, dizlerini bükerek yere çömel. Özellikle arabada, arkaya dönüp oradan bir şey almak bel ağrısını arttırır. Şişmanlık özellikle bel bölgesindeki diskleri zorlar. Fıtığını azdırır. Başından yükseğe uzanma, yüksekteki bir yerden ağırlık alma. Bel çevresindeki kaslarını güçlendirmek için egzersiz yap. Oturulan her yarım saatte bir pozisyon değiştir ve kalkıp dolaş. Sürücü koltuğunda mutlaka beli destekleyecek bir yastık bulundur. Otomobil kullanırken oturma pozisyonu önem taşır. Geriye doğru çok yaslanma ve direksiyona daha yakın durarak araba kullan. En rahat ettiğin pozisyonda uyu.

* Eşim son 2 aydır her cinsel ilişkiye girdiğimizde ağrıyla ilişkiyi bırakıyor. Ne kadar dikkat etsem de ağrı tekrarlıyor. Kadın hastalıkları doktoruna da gitmiyor. Başka çaresi var mı? Neden cinsel ilişkide ağrı olur?
Anlattığınız konu oldukça önemli bir hastalığı gösteriyor olabilir. Kadın Hastalıkları Uzmanının eşinizi muayene etmesi şarttır. Kadınların neredeyse yarısında cinsel ilişki sırasında ağrı sorunu yaşayabilir. İlk cinsel ilişkiden itibaren ağrı olabilir. Sonradan cinsel ilişki sırasında oluşan ağrılar, kadının ruhsal yapısındaki değişimden veya jinekolojik hastalıklardan kaynaklanıyor olabilir. Organik nedenin bulunamadığı durumlarda psikolog görüşü alınmalıdır

* 8 yıldır şeker hastasıyım. 55 yaşındayım. Menopozdayım. Cinsel ilişki sırasında ağrılarım oluyor. Bu ağrılar şekerden olabilir mi?
Hem şeker hastalığı hem de menopoz cinsel organ kuruluğu yapabilir. Ayrıca orgazm bozukluğu da yapabilir. Kan şeker düzeninizi takip edin. Düzenli beslenmeye dikkat edin. İlaç veya insülin tedavinize dikkat edin. Ayrıca Kadın Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Menopoz veya şeker hastalığının yol açtığı cinsel organ kuruluğu için nemlendiricikayganlaştırıcı ilaçlardan faydalanılabilir.

* 17 yaşındayım. Adetlerim düzensiz. Şişmanım. Çikolatasız duramıyorum. Diyet kitabı aldım. Spor yapıyorum. Hemen kilo verebilir miyim?
Yok. Hemen kilo vermekten önce doğru kilo vermelisin. Bazı tahliller gerekiyor. Bazı hormon testleri, karın ultrasonu, şeker yükleme testi, insülin direnci testi gibi testleri yaptırman lazım. Zayıflama diyetleri sana özel olmalıdır. Hızlı kilo vermek için çok düşük kalorili diyetler uygulamak sıkıntılar yaratabilir. Bu tür diyetlerin sık sık yapılması sonucunda kişilerin tekrar kilo vermeleri oldukça zor olur. Sen en iyisi bir diyet uzmanının takibine gir. Sporsuz zayıflama olmaz. Harekete devam.

* 34 yaşındayım. Nişanlıyım. Geçenlerde kendi torbalarımı kontrol ederken şişme fark ettim. Hafif sancılanıyordu zaten. Ne yapmam gerekir. Hangi doktora gideyim?
Anlattıklarına bakılırsa Varikosel dediğimiz hastalığın olabilir. Yani erkek yumurtalıklarının toplardamarlarının varisi olabilir. Varikosel testislerde küçülme, testislerde dolgunluk hissi, infertilite (kısırlık), gözle görülebilen genişlemiş damarlar ve ele gelen genişlemiş damarlarla kendini gösterebilir. Mutlaka bir Üroloji Uzmanına git. Sperm yapı, sayı ve kalitesini etkileyebilir. Bu da çocuk sahibi olmak konusunda zorluklara neden olabilir ihmal etme.