İştah açıcı safran

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2013 Güncelleme 14 Haziran 2013, 00:00
İştah açıcı safran

İÇİNDEKİLER

Yemeklere lezzet veren safran, iştahsızlık sorununu rafa kaldırıyor. Bu değerli besin, kadınların korkulu rüyası olan adet düzensizliğine çare oluyor. Safran aynı zamanda solunum yollarını açıyor.

Hormonlara tarçın
Sütlü tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın, hormonları düzenliyor. Şekeri dengeliyor. Bal ve limon suyuyla tüketildiğinde ise boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor. Gaz sökütürücü bir özelliğe de sahip olan tarçın, ishali ise kesiyor.

Mideye nane
Mide hastalarının doğal ilacı bulundu. Hazımsızlığa iyi gelen nane çayının mideyi rahatlattığı ortaya çıktı. Naneni ayrıca midedeki gazın azalmasına yardımcı olduğu açıklandı.

Sindirime hatmi
Hatmi bitkisi, kuru öksürük, boğaz ağrısı ve sindirim problemlerine iyi gelir. Aynı zamanda idrar söktürücü etkiye sahiptir. Hatmi, yaprakları 10 dakika sıcak suda bekletildikten sonra çay olarak tüketiliyor. Uzmanlar günde 2 bardak hatmi çayının içilmesini öneriyor.

Yorgunluğa semizotu
TIP otoritelerinin "mucize" olarak yorumladığı semizotu kanı temizler, beyin yorgunluğunu azaltır. Sinir krizlerini önler. Mide ve bağırsak kanamalarını engeller. Şeker hastalarının susuzluğunu giderir. Kilo vermeye yardımcı olur. Semizotu, hem salata hem de yemek olarak tüketiliyor.

İdrar söktürücü hindiba
Hem salatalarda, hem de haşlanarak zeytinyağı ve limon ilavesiyle kullanılabilen hindiba, iyi bir idrar söktürücüdür. Bağırsakları yumuşatır. Romatizma, gut, böbrek ve safra kesesi hastalıklarında yararlıdır. Baş ağrısını ise dindiri r.

Bronşite kekik
İlaç yapımında kullanılan kekik, kanı temizliyor. Yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor. Grip hastalarını iyileştiriyor. Çayı, adet sancısı çeken kadınların ağrılarını dindiriyor. Cildi ise güzelleştiriyor.

Zencefil canlandırır
Zencefil, düzenleyici ve canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Stres ve halsizlik şikayetlerini en aza indirir. Kas ağrıları çekenlere ilaç etkisi yapan zencefil, kalp krizi riskini düşürüyor.