Varise karşı tuzu azaltın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2013 Güncelleme 13 Haziran 2013, 00:00
Varise karşı tuzu azaltın

İÇİNDEKİLER

* Annemde ablamda varis var. Ben zayıfım. Adetlerim düzenli. Bende varis olursa nasıl anlarım?
Bacaklarda sürekli bir rahatsızlık hissi başlar. Yanma, ağrı ve kaşınmalar olabilir. Ayrıca kramplar eşlik edebilir. Sonunda da bacaklarda varisler görülür. Mecbur kalmadıkça ayakta durma. Ayaklarını yukarı kaldırarak istirahat et. Tuzsuz ye. Tansiyonunu takip et. Stresten sakın.

* Kabızlığım var. Doktora gittim. 'Hortumla bakmak gerekiyor' dedi. Ben bir şey anlamadım.
Hortum derken benzetmiş. Esas Endoskopi cihazı ile bakılır. Ağızdan veya makattan içeri girilip kamerayla yemek borusu, mide, ince kalın bağırsakların gözle görülerek değerlendirilmesine endoskopi denir. Hortum denilen de ucunda kamera olan elastik bir borudur.

*
5 aylık evliyiz. Eşimle cinsel ilişkiye girmemize rağmen hala çocuğumuz olmadı. Yanlış mı yapıyoruz. Hatamız mı var. Ne yapalım?
Önce sabır. Sonra sabır. Hep sabır. Öncelikle bir çift her şey normal olsa da cinsel ilişkilerine rağmen bebek sahibi olmayabilir. Hiçbir doğum kontrol yöntemi kullanmadan doğru zamanda haftada 2-4 kez doğru şekilde cinsel ilişkiye giriyorsanız 1 yıl bekleyin. Kadının yaşı 30'u geçmişse 6 ay bekleyin. Sonra Kadın Kadın Hastalıkları Uzmanına, Erkek Üroloji uzmanına muayene olmalı. Ancak doğru cinsel ilişkinin nasıl olması gerektiği yeterince bilinmiyorsa hemen beklemeden uzmanından bilgi alın.

* 26 haftalık gebeyim. Doktor gerekirse alttan ultrason yaparız dedi. Bebeğe zarar verir mi? Vajinal ultrasonografi anneye ya da fetusa zarar veren bir işlem değildir.
Enfeksiyon, düşük ya da erken doğuma yol açmaz, aksine düşük tehlikesi ya da erken doğum riskinin değerlendirilmesinde kullanılır. Ayrıca ilk üç ay içinde gebeliğin tanısı, sayısı, embriyonun (ilk 12 haftada bebek) kalp atımlarının sayılması ve dış gebelik olup olmadığının tespitinde kullanılabilir. Rahat ol. Merak etme. Doktoruna güven, gerisini merak etme sen.