Karın ağrılarına tarçın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2013 Güncelleme 13 Haziran 2013, 00:00
Karın ağrılarına tarçın

İÇİNDEKİLER

Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Cinsel isteği arttırır. Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser. Nezleye karşı da yararlıdır.

Sindirime mercanköşk
Baharat olarak sıklıkla kullanılan mercanköşkün çiçekli toprak üstü kısımlarının kurutulduktan sonra demlenmesiyle çayı kullanılabilir. Mide spazmlarında ve sindirim sistemi problemlerinde de faydalıdır. Anne sütünü arttırır.

Karaciğere zerdeçal
Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri uyarır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Vücutta biriken zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Gıvışkan idrar söker
Gıvışkan otu 1 metre boylarında, beyaz çiçekler açan, otsu bir bitkidir. Bitki bütün olarak kurutulduktan sonra sıcak suda demlenmek suretiyle çayı kullanılır. Taze yaprakları ile börek de yapılır. İdrar söktürür ve idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.

Havacıva balgam söker
Havacıva otunun kökleri kurutulduktan sonra kaynatılarak kullanılır. Kuru ot kaynatılarak çayı hazırlanabilir. Kurutulup kaynatıldıktan sonra günde 3 bardak içilirse balgam söktürücü olarak faydası görülür. İdrar da söktürür.

Varislere altınbaşak
Altınbaşak otu çiçeklenme zamanında toplanan bitkinin toprak üstü kısımları taze ya da kurutulmuş olarak kullanılır. Dahilen çayı yapılır, haricen ise toz haline getirilerek kullanılır. Çayı, varisler, adet kanaması, egzama ve eklem romatizması şikayetlerini azaltır.