ELMA:
Flavonoid, ülsere en iyi gelen besin kimyasalıdır. Mide zarına üstün bir koruma sağladığı gibi, mide yaralarının iyileşmesini kolaylaştırır. Elma en iyi flavonoid kaynağı olarak ülserle savaşan meyveler içinde ilk sıradadır.
MEYAN KÖKÜ:
İltihaplanmayı önleyen bitkisel ilaçlarla bakterilerin çoğalması engellenir. Dokuların kanlanması sağlanır ve yaraların iyileşmesi hızlandırılır.
LAHANA:
K vitamini ülserin en iyi ilacıdır. Lahana, ıspanak, kuşkonmaz gibi koyu yeşil yapraklı bitkiler K vitaminini en çok ihtiva eden gıdalardır. Bu gıdalar açık yaranın kanamasını önleyici ve yaraların bulunduğu mide zarını iyileştirici özellikler taşır.
TAHIL EKMEĞİ:
Çavdar ve tam tahıllı ekmekler hem lif bakımından hem de K vitamini açısından oldukça zengindir. Lifli gıdalar sindirim sırasında salgılanan asidi kontrol ederek yaraların tahriş olmasını engeller.
PAPATYA:
Antiseptik özelliği ile hastalığın ilerlemesini engeller ve önemli bir iyileşme desteği sağlar.
EBEGÜMECİ:
Mide ülserinde, taze ebegümeci yaprakları ve kaba öğütülmüş arpa ile hazırlanan bir çorba çok yararlıdır. Önce arpa çorbası pişirilir ve sonra, ince kıyılmış taze ebegümeci yaprakları çorbanın üstüne serpiştirilir.
SARIMSAK:
Mide ülserini önlemeye ve yaraların iyileşmesine yardım eder. Düzenli olarak tüketilmesi mide zarının zayıflamasını ve ülserin genişlemesini önler.
YASAK OLAN BESİNLER
Alkollü içecekler, hazır meyve suyu, çay, kahve, kakao, boza, limonata, kola, gazoz, kızartmalar, kurubaklagiller, hazır çorbalar, et suyuyla yapılan çorbalar, kızartmalar, baharatlar, ketçap, salça, turşu, hardal, salamura gıdalar, sosis, sucuk, salam, margarin...