Bal zekayı geliştirir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2013 Güncelleme 13 Mayıs 2013, 00:00
Bal zekayı geliştirir

İÇİNDEKİLER

Dini kaynaklarda da şifası hakkında yorumlar yapılan bal araştırmalara göre mucizevi bir besindir. Bal antibakteriyel özelliğiyle iyi bir koruyucudur. Öksürüğü keser, ağrıları dindirir. Damarları açar, mideye kuvvet verir. Büyüme çağındaki çocukların zeka gelişimini büyük etkisi vardır.

Kanser düşmanı nar
Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Çarpıntıyı giderir. Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta cilt ve prostat olmak üzere, kansere karşı vücudu korur.

Kalp dostu mercimek
Lifli ve bol proteinli bir besin olan mercimek başta B vitamini ve demir olmak üzere kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor mineralleri açısından da zengindir. Kalp ve damar hastalıkları ile diyabetten korunmaya yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır.

Mısır püskülü çişi tutar
Mısır püskülü bol miktarda potasyum, sodyum ve kalsiyum içerir. Kaynatılarak suyu içilen mısır püskülü idrar yollarını temizler ve idrar söktürür. Vücuttaki yağları eritmeye yardımcı olur. Çocuklarda ve yaşlılarda görülen altını ıslatmaların tedavisinde faydalıdır.

Karaciğere sarı kantaron
Yüzyıllardır şifalı bitki olarak kullanılan sarı kantaron, araştırmalara göre depresyon ve strese bağlı hastalıklara iyi geliyor. Uykusuzluğu gideriyor, iltihapları alıyor. Karaciğere yardımcı olduğu gibi romatizmaya da iyi geliyor.