Muz: Mide dostu meyvelerin başında muz gelir. Midede oluşan tahribatı tedavi eder. Sindirimi kolaylaştırır ve mideyi sağlamlaştırır. Günde bir muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırır. Mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de arttırır.
Pirinç: Midedeki yaraları tedavi eder, ağrıları giderir ve yatıştırır. Az yağlı pirinç pilavı, mide için ilaç gibidir.
Karnabahar: İçeriğinde bulunan "gefarnato" mide ilacının hammadesi olarak kullanılır. Mide kaslarını gevşetir. Oldukça etkilidir.
Patates: Özellikle çiğ patates suyu midenin ilacı gibidir. Haşlanmış patates ise sorunlu midelerde kolay sindirilir.
Baklagiller: Fasulye, bezelye ve nohut, bol lifli gıdalar olduğundan midede asit oluşturmaz.
Lahana: Ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor.
Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Zeytinyağı: Besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve safra salgısını arttırıyor.
Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı asidi kurutarak, yanma hissini ortadan kaldırıyor.
Bal: Her derde deva bir besin kaynağı olan bal, midenin de dostudur.
Kantaron: Kırmızı, mavi ve sarı renkli türleri vardır. Çoğunlukla sarı kantaron kullanılır. Mide ülseri, gastrit, hazımsızlık gibi durumlarda kullanılabilir. Kaynatılarak 1 bardak içilmesi, mide iltihabına iyi gelir.
Kayısı: A, B, C vitaminleri bulunur. Mide ülserlerinde tavsiye edilir.
Üzüm: Besleyici değeri yüksektir. Mide ve karaciğerin dostudur. B ve C vitaminleri ihtiva eder. Mide ağrılarını dindirici olup, gastrit ve ülserde etkilidir.
Kudret narı: Kabakgiller familyasından şifa amacıyla yetiştirilen bir bitkidir. Mide ülserine iyi gelir, mide iltihabını iyileştirir.