Böbreğin ilacı yaban mersini

Türkiye'de nakil bekleyen 20 bin böbrek hastası var. Bu sıkıntıya düşmemek için yaban mersini ve maydanoz en faydalı gıdalar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2013 Güncelleme 13 Şubat 2013, 00:00
Böbreğin ilacı yaban mersini

İÇİNDEKİLER

Böbreğin normalde yaptığı görevlerin kaybına böbrek yetmezliği deniyor. Sağlıklı bir böbrek tüm görevleri tek başına yerine getirebilirken, iki böbreğin birden iflas etmesi ya diyalizi ya da organ naklini gerektiriyor. İstatistiklere göre Türkiye'de 50 bin kişi böbrek yetmezliği çekerken yaklaşık 20 bin kişi nakil bekliyor. Bazı gıdalar ise böbrekleri korumaya yardımcı oluyor.

KIRK KiLiT OTU: Böbreklerde biriken toksinlerin atılması için en sık kullanılan bitkilerden biri kırık kilit otudur. İçeriğindeki yüksek silika, böbreklerdeki hasarlı dokunun yenilenmesine yardımcı olur.

MAYDANOZ: Böbreklerin çalışmasını ve toksinlerin atılmasını hızlandırır. Aynı zamanda böbrek taşlarının oluşmasını ve böbreklerde ödem oluşmasını engeller.

YABAN MERSiNi: Yaban mersini mesane enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları için en şifalı bitkilerden biridir. İçinde bulunan hidrokinon ve arbutin böbrek yetmezliğine ilaç olur.

AYRIK OTU: Ayrık otu iyi bir idrar söktürücüdür. İdrar miktarını artırarak idrarla birlikte toksinlerin atılmasını kolaylaştırmaktadır. Böbrekleri temizleme tedavisinde de kullanılmaktadır.

ADAÇAYI: Az miktarda kurutulmuş adaçayı, çay şeklinde hazırlanarak tüketildiğinde böbrek üzerinde yararlı etkiler yaratmaktadır.

ISIRGAN OTU: Böbrek için önemli bir yere sahip olan ısırgan otu atıkların vücuttan atılmasında ve böbreklerin temizlenmesinde kullanılır.

ARMUT: Böbreklerin daha aktif olarak çalışmasını sağlar. Meyveler içinde en böbrek dostu olanıdır.

LAVANTA ÇİÇEĞİ: Çiçeğin kaynatılmasıyla elde edilen karışım böbreklerin temizlenmesine yardımcı olur.