Mide ilacı dağ çiçeği

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2013 Güncelleme 23 Ocak 2013, 00:00
Mide ilacı dağ çiçeği

İÇİNDEKİLER

Mide ilacı dağ çiçeği
Dağ çiçeği iştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri rahatlatır. Uyarıcı ve kuvvet vericidir. Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir. İltihapları gidermeye yardımcı olur. Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür. İdrar arttırıcıdır. Soğuk algınlığına karşı faydalıdır

Kalp dostu mercimek
Mercimek bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır. Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.

Böbrek taşına pırasa
Pırasa kan yapar ve kansızlığa iyi gelir. Sindirim sistemi için çok yararlıdır. Sinirleri kuvvetlendirir. Böbrekleri, bağırsakları ve mideyi çalıştırır ve güçlendirir. Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Astım, romatizma, egzama ve damar sertliğine karşı faydalıdır.

Ecza deposu ananas
Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Her gün ananas yenmesi tavsiye edilir.

Karaciğer için kahve
Günde 3 fincan kahve Hepatit C ve diğer karaciğer hastalıklarının ilerlemesini yavaşlatıyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre kahve içen hastaların karaciğer rahatsızlıklarının ilerleme ihtimali, içmeyenlere oranla yüzde 53 azalıyor.

Ülsere karşı marrup
Marrup kabuğu düz, pürüzsüz ve acı olan bir ağaçtır. Kabuklarından çayı yapılır. Ülser yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur. Safrayı arttırır. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Kanserli hücreleri öldürücü etkileri ile kanser tedavisini de destekleyicidir.

Depresyona mine çiçeği
Sinirleri yatıştırıcı bir bitki olan mine çiçeği uykusuzluk şikayetlerine ve gerginliğe karşı faydalıdır. Depresyon ve migren şikayetlerini azaltır. Adet düzenleyici ve adet sancılarını azaltıcı etkilere sahiptir. Yorgunluğu gidermeye yardımcı olur.

Romatizmaya defne yağı
Defne yapraklarından elde edilen yağ mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Nefes darlığı, karın ağrısı, öksürüğe karşı faydalıdır. Defne yağı romatizma ağrılarını dindirir ve saç dökülmelerini önler.

Öksürüğe Antep fıstığı
Antep fıstığı vücuda enerji verir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücudun gelişmesini destekler. Hastalarda iyileşmeyi hızlandırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü hafifletir.