Yaşanacak şehirler

Uzmanlar insanların en uzun yaşadıkları yerleri belirledi. Bu şehirlere gidemeyenler ise üzülmesin. İşte dünyanın en sağlıklı kentlerinde yaşayanların beslenme sırları

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2013 Güncelleme 22 Ocak 2013, 10:51
Yaşanacak şehirler

İÇİNDEKİLER

KOSTA RiKA
Kahvaltı ve barbunya
Kosta Rika'nın aynı isimli başkentinde en önemli öğün kahvaltı. Kahvaltıda yenen meyveler ve kırmızı biber şekeri dengeliyor ve günün geri kalanında yemek yeme ihtiyacını azaltıyor. Böylece obezite riski de ortadan kalkıyor. Kosta Rika'da yerel içme suları mineral bakımından çok zengin. En çok barbunya, patates ve mısır tüketiyorlar.

ABD LOMA LINDA
Kuruyemiş
Kaliforniya'nın Loma Linda kasabası sakinleri pek et yemiyor. Onun yerine vitaminli, mineralli, yeterli düzeyde yağ içeren ve antioksidan zengini besinler tüketiyorlar. Sık ama az yiyen halkın favorisi fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler.

YUNANiSTAN IKERIA
Zeytinyağı ve Ege otları
Yunanistan'da küçücük bir ada olan İkaria, 90 yaşında insan nüfusunun en yoğun olduğu yer. Her yemekte zeytinyağı var. Adada yetişen 150 çeşit ot da sofradan eksik olmuyor.

iTALYA SARDUNYA
Kuzu eti ve mantar
İtalya'nın Sardunya adasında yaşayanların en favori yemeği kuzu eti. Domates, rezene, mantar, bol sebze ve meyve ise ihtiyaç duyulan vitamin, lif, antioksidan ve minerali karşılıyor.

JAPONYA OKINAWA
Balık ve soya
Japonya'nın Okinawa adası, 100 yaşını geçen insanların en çok bulunduğu yer. Bunun en büyük nedeni deniz mahsülleri, soya ve taze yeşil sebzeler gibi vitamini yüksek besinler tüketmeleri. Bu beslenme şekli, kalp rahatsızlığı, kemik erimesi ve kanser riskini azaltıyor.