Makarna ile zayıflayın

2013'ün en moda diyeti 'su rejimi'... Bu diyette kalori hesabı yok, çok su içeren besinler var. Diyetin favorisi ise yüzde 65'i su olan makarna

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2013 Güncelleme 22 Ocak 2013, 03:24
Makarna ile zayıflayın

İÇİNDEKİLER

ABD'li beslenme uzmanı Barbara Rolls tarafından geliştirilen diyette öncelik sebze, meyve, yağsız süt, et suyuna çorba, tahıllar, kahvaltılık gevrek, az yağlı et gibi yiyeceklerin. Et, peynir, pizza, patates kızartması, ekmek, dondurma, pasta, kraker, cips, çikolata, kurabiye, tereyağı, kuruyemiş ve yağ da tüketiliyor ama daha az.

ÇORBA
Et suyuna çorba bu diyetin en önemli besini. Hem her türlü hazırlanan çorbalar ile vücut için gerekli tüm vitamin ve mineraller alınıyor hem de doyurucu ve tok tutucu bir diyet uygulanıyor. Üstelik çorbanın yüzde 90'ı su. Bu sayede vücutta tutulma oranı çok düşüyor.

MEYVE
Diyette tüm meyveler serbest. Diyetin amacı daha çok su içeren besinler yemek. Yani babah kahvaltısında bal, reçel, çikolata yerine yüzde 85'i su olan meyveleri yiyeceksiniz.

YOĞURT
Yüzde 75 su oranı ile yoğurt en sağlıklı diyet besini... Her öğünde her yemekte yenebilir. Bazen meyvelerle birlikte bazen de pilavın üstünde.

MAKARNA
Makarnanın yüzde 65 oranında su içermesi onu bu diyet için vazgeçilmez kılıyor. Pilav ve ekmek yerine tüketebilirsiniz.

SEBZE
Sebzeleri su yüzdesi yüzde 80 ila 95 arasında değişiyor. Her öğünde rahat rahat kadar yiyebilirsiniz.

DİĞERLERİ
Patates kızartmasından pizzaya, pastadan bifteğe kadar her şeyi yiyebilirsiniz. Aşırıya kaçmayın ve dengeyi koruyun.