Doğal yakıcılar

Zayıflamanın sırrı doğada gizli. Yağ yakan bazı gıdalar fit görünmek isteyenlerin imdadına koşuyor. Dr. Ayça Kaya, yakıcı gıdaları

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2013 Güncelleme 04 Ocak 2013, 00:00
Doğal yakıcılar

İÇİNDEKİLER

YAĞ ERİTEN GIDALAR
Yeşil Çay: Düzenli yeşil çay içenler, içmeyenlere göre % 45 daha yavaş kilo alıyor. Yeşil çay kilo almayı yavaşlatıyor. Her gün en az 1 fincan yeşil çay tüketilmeli.

Kırmızı biber: Acı kırmızı biberin içindeki 'capsaicin' maddesi metabolizmayı hızlandırıyor. Midede bir sorun yoksa yemeklere mümkün olduğu kadar kırmızı biber eklenmeli.

C vitamini; kivi: C vitamininin yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel olarak kanıtlandı. Kivi C vitamin bakımından en zengin gıdadır. 100 gram kivide 400 miligrama C vitamin bulunuyor.

Yağsız yoğurt: Günde 3 öğün yağsız yoğurt yemek, vücudun hızlayağ yakmasına yardımcı olur. Bel ve göbek yağlarının erimesinde etkilidir.

Su: Dolaşımı hızlandıran su, yağ yakımını da kolaylaştırıyor. Bu yüzden, günde en az 2.5 litre su için.

TOK TUTAN GIDALAR
Yulaf kepeği: Son yıllarda adı çok sık duyulan yulaf kepeği insanı uzun süre tok tutuyor. İştah ataklarını önlüyor. Bağırsakların çalışmasında etkili oluyor. Kabızlığı engelliyor.

Brokoli: Bilim dünyasının fikir birliği sağladığı bir besin; kanser savaşçısı brokoli. Brokolinin Buharda haşlanıp, küçük parçalara bölünüp, üzerine limon, çok az zeytinyağı ve baharatla yenmesi öneriliyor.

Kabak: Yeşil kabak ve balkabağı yüksek lif içeriği sayesinde tok tutanlar listesinin gözdesi! Yeşil kabak idrar söktürüyor, kabızlığı gideriyor.

Sütlü kahve: Yağsız sütle yapılan hazır kahve, ara öğünlerde uzun süre tokluk hissi veriyor.

Hayvansal protein: Her türlü hayvansal protein metabolizmayı çalıştırarak yağları yaktırır. Aynı zamanda tok tutar.


LAHANA MUCİZESİ
Beyaz lahana; düşük kalorisi ve yüksek lif içeriğiyle tok tutan gıdalar arasında yer alıyor. Zayıflamaya karar verenler pazardan aldıkları taze lahanayı özellikle tüketmeli, "Kilomdan memnunum" diyenler haftada bir gün mutlaka yemeli.