Siz sorun doktorunuz cevaplasın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2012 Güncelleme 19 Aralık 2012, 03:34
Siz sorun doktorunuz cevaplasın

İÇİNDEKİLER

Daha 36 yaşındayım unutkanlık başladı. Hangi gıdaları tüketmeliyim?
Evli misin bekar mı? Duruma göre sebepler değişir. Unutkanlığını kendin fark edip kabullenmişsin. Yani erken bunamadan bahsedemeyiz. Dengeli beslenme ve hareket çok kıymetli. Yaban Mersini, balık, ceviz, kırmızı et, tahıl tüketmek hafıza açısından olmazsa olmazdır. Ayrıca meyve tüketimi çok önemli. Elma, böğürtlen, kiraz, kırmızı erik, ahududu, çilek,kayısı, kırmızı ya da yeşil üzüm, portakal, kırmızı greyfurt, şeftali, armut ve mandalina, muz, kivi, mango ve nektarin de bol antioksidan içeriyor. Hemen manava türlü renkli meyveleri almaya gidiyorsun.

Yeni evli bir bayanım. İlişkiye girdiğimizde ağrı duyuyorum. Ne yapmalıyım?
KADINLARDA karşılaşılan en sık şikayet budur. Öncelikle hemen eşinle bu şikayetini paylaş. Çünkü cinsel ilişki sırasında ortaya çıkan şikayetler birlikte çözülmezse evliliğinizi bile etkileyecek hale gelebilir. Kadın hastalıkları uzmanına
gitmekte de fayda var.

47 yaşındayım. İdrar yaparken kan geldi. Utancımdan doktora gidemiyorum.
"Utanmaktan patır patır kanser oluyoruz" desek boşa gitmez herhalde. Korkunun ecele faydası yok. Prostat muayenesi olmanız gerekebilir. İdrar yapma düzensizliği, tıkanıklığı da muayene gerektirir. Böbrek taşı, kum dökme, idrar kesesi hastalıkları gibi durumlarda da idrarda kan olabilir.
Hemen muayene olun.

DERDiNiZi SÖYLEYiN DERMANINI BULALIM tarik.dagli@takvim.com.tr