Dişler için 6 öneri

Diş ve ağız sorunları her yaştan insanın problemi. Daha temiz dişler ve ferahlık veren ağız kokusu için en önemli besinler ise maydanoz, elma, kereviz, kivi, yoğurt ve yeşil çay

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2012 Güncelleme 16 Aralık 2012, 00:00
Dişler için 6 öneri

İÇİNDEKİLER

Diş çürümelerinin önüne geçmek mümkün değil. Çünkü su bile ağız içinde bakteri oluşumuna neden oluyor. Uzmanlar diş sağlığı için diş fırçalamayı, diş ipini ve ağız gargaralarını öneriyor. Bunun yanında bazı besinler hem diş hem de ağız sağlığını korumakta çok yardımcı oluyor.

1- MAYDANOZ:
Ağız kokusuna neden olan yiyecekleri tükettikten sonra biraz maydanoz çiğnemek hoş bir ağız kokusuna sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Maydanoz ayrıca diş minelerini de güçlendirir.

2- KİVİ:
Vitamin C eksikliği dişetleri hassaslaştırır, bakterilere karşı daha dirençsizleştirir. Bu durumla karşılamamak için yeterince C vitamini almalısınız ve bunun için kiviyi seçebilirsiniz, çünkü kivi diğer meyvelere göre daha fazla vitamin C içerir.

3- KEREVİZ: Kereviz dişleri iki yolla korur. Fazla çiğnenmesi tükürük salgılamayı sağlar, bu da çürüklere neden olan bakterileri etkisiz kılar. Buna ilaveten dişetlerine masaj yapar ve diş aralarını temizler.

4- YOĞURT: Kalsiyum açısından zengin olan yoğurdun dişlere olan faydaları saymakla bitmez. Kalsiyum, diş kökleri iltihabı sayısını azaltır. Sallantılı ve gevşek dişleri iyileştirmede yardımcı olur. Diş kayıplarını önlemeye yardım eder.

5- YEŞİL ÇAY:
Yeşil çayda bulunan katesin maddesi ağızdaki bakterilerin yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda kansere karşı da etkili olur. Dolayısıyla ağız kanserlerine karşıda etkili bir maddedir. Bu madde aynı zamanda kötü ağız kokusunu giderir.

6- ELMA: Elma, kabukla yenilmesi bir yandan dişlerin kuvvetlenmesini sağlar. İçerisindeki maddelerle dişleri temizler. Isırarak yenilmesi önerilir.