Geçmeyen hıçkırık hastalık işareti

Uzun süre geçmeyen hıçkırığı dikkate almak gerek Çünkü; menenjit ve beyin tümörü belirtisi olabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2012 Güncelleme 10 Aralık 2012, 00:20
Geçmeyen hıçkırık hastalık işareti

İÇİNDEKİLER

Hemen herkesin yaşadığı hıçkırık genellikle sebepsiz sanılır. Ancak uzun süren hıçkırıklar beyin ve kalp gibi hayati organlardaki bir hastalığın habercisi olabilir. Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Birsel Kavaklı, günlerce, hatta haftalarca geçmeyen hıçkırığın belirtisi olabilecek hastalıkları şöyle sıraladı: "Hıçkırık; menenjit, beyin içi kanama, beyin tümörleri gibi hastalıkların bulgusu olabilir. Zatürre ve akciğer zarları arasında sıvı toplanması, karaciğer tümörü ve apseleri, mide kanseri, reflü ve bağırsak tıkanıklığı saptanabilir."
Sıradansa kurtulmak mümkün

Buzlu su, limon suyu veya sirke içilebilir. Buruna bir tutam enfiye veya karabiber çekildiğinde oluşan hapşırık ardından gelen şok soluklanma etkili olur. 2-3 kesme şeker veya 1 kahve kaşığı tuz yemek de olumlu sonuç verebilir. Aç karnına birkaç karanfil çiğnemek, özellikle yaşlılarda iyi sonuç verir. Yemek yerken acele edilmemeli ve konuşulmamalıdır. Meşrubatlar kesinlikle şişeden içilmemeli.
Yorgunluğu sebze suyu içerek atın

Yetişkin bir kadının günde 2.7, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması öneriliyor. Diyetisyen Pınar Kural Enç, hangi içeceği hangi durumlarda içmenin yararlı olacağını şöyle anlattı:

SABAHLARI ILIK SU İÇİN
"Uyanır uyanmaz güne ılık bir bardak su içerek başlamak, vücudu tüm toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Süt veya ayran tüketmek, kas yapımında etkilidir. Yorgunluğu atmak için taze sebze suyu tercih edilebilir. Soğuk algınlığı için ise ıhlamur ve adaçayı tüketmekte fayda var. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırır."