Pratik bilgiler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2011 Güncelleme 13 Kasım 2011, 00:00
Pratik bilgiler

İÇİNDEKİLER

TANE TANE PİLAV
Pilavlarınızın tane tane olmasını istiyorsanız, pirinci pişirmeden birkaç saat önceden ılık suya yatırmanızda yarar var. Ayrıca bu suya birkaç damla limon suyu katmanız pilavın tane tane dökülmesini sağlar...

Kahve lekelerini çıkartmak için, hiç vakit kaybetmemeli. Eğer lekelenen giyecek yıkanır cinsten değilse, hemen temizleyiciye götürülmeli. Yıkanır cinsten kumaşlardaki kahve lekelerini ise belirttiğimiz gibi zaman kaybedilmeden önce soğuk suda, sonra da ılık sabunlu suda yıkamalı. Lekelenen giyeceği yıkadıktan sonra makinede kurutmaktan kaçınmalı...

Severek giydiğiniz kazak diğer giyeceklerinizi lekeliyorsa önce kazağınızı soğuk suyla yıkamayı deneyin. Kazak birkaç kez yıkanıp boyasını attıktan sonra giyeceklerinize boyası çıkmayabilir. Ama soğuk suyla yıkamaktan bir sonuç alamazsanız, bir de sirkeli suyla yıkamayı deneyin...

SUDA BEKLETİN
Zeytini seviyorsunuz ama çoğu zamanda fazla tuzlu geldiğinden, yemekten kaçınıyorsunuz. Zeytinin tuzunu azaltmak için birkaç saat soğuk suda bırakmanız yeterli olur. Dilerseniz, zeytin ve su dolu kabı bir gece buzdolabında bırakın..

Yapışmayan ve kolay temizlenen teflonlar, hanımların göz bebeği oldu. Teflon tava ve tencerelerin tek kusuru aşırı duyarlılık. Gülü seven dikenine katlanır. Teflonu kesinlikle yüksek ateşe koymayın. İçine metal değdirmeyin. Yıkarken de; toz deterjan ve bulaşık telinden uzak durun. Bir-iki damla sıvı deterjanla yıkamak ve içinde ara sırada süt kaynatmak teflonun pırıl pırıl olması için yeterlidir.

ÜÇ KURAL
Portakal, limon ve greyfurt sıkacağınız zaman, meyvelerin oda sıcaklığında olmalarına dikkat edin. Buzdolabından yeni çıkarılmış meyvelerden elde edeceğiniz su çok daha az olacaktır.

Emek vererek hazırladığınız mayonezin tutması için üç kurala iyi uymanız gerek. 1- Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı. 2- Çırpma teliniz ya da aletiniz kesinlikle kuru olmalı. 3- Çırpma hep aynı yönde yapılmalı.