Çikolata kalp krizini önlüyor

Yüksek oranda kakao içeren besinler kalp krizi ve damar tıkanıklıklarına karşı vücudu koruyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2011 Güncelleme 06 Eylül 2011, 00:00
Çikolata kalp krizini önlüyor

İÇİNDEKİLER

British Medical Journal'da yayımlanan araştırmaya göre, yüksek miktarda kakao içerikli ürünler tüketenlerin kalp krizi geçirme veya diğer kalp damar hastalıklarına yakalanma ihtimali, bu ürünlerden az tüketenlere göre yüzde 37 daha düşük. İngiltere'deki Cambridge üniversitesi bilim adamlarından Oscar Franco başkanlığında yürütülen araştırmada, çikolata düşkünlerinin inme geçirme riskinin de yüzde 29 oranında düştüğü görüldü. 114 bin kişinin verilerinin değerlendirildiği araştırmayı yürüten bilim adamları, bu konuda daha ayrıntılı araştırmaların da yapılması gerektiğini belirterek, yüksek kalori oranı nedeniyle aşırı çikolata tüketimi konusunda uyarıda bulundu.