Yeni bir kabile keşfedildi

Brezilya’nın Amazon ormanlarında bugüne kadar dış dünyayla hiç bağlantı kurmamış 200 kişilik bir kabile keşfedildi. Tarım yaparak gıda ihtiyacını karşılayan kabile, su kamışlarından yaptıkları evlerinde hastalıklardan uzak yaşıyor..

Giriş Tarihi 24 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 24 Haziran 2011, 10:08
Yeni bir kabile keşfedildi

İÇİNDEKİLER

Havadan çekilen görüntüler, Brezilya'nın Peru sınırına yakın olan Javari Vadisi'nde dış dünyayla hiç bağlantısı olmayan bir kabileyi ortaya çıkardı. Brezilya yerlilerini koruma amacı taşıyan Funai derneğinden Fabricio Amorim, "görüntülerde dört büyük köy tespit ettiklerini, köylerde kulübeler bulunduğunu ve mısır ile muz yetiştirildiğini" belirtti.

Amorim, "kulübelerin ve ekili dikili alanların en fazla bir yıllık olduğunu" ifade ederken, "kulübelerin yapımında kullanılan kamışların yeni olduğuna" dikkat çekti. Ayrıca, yerlilerin mısırın yanı sıra yer fıstığı gibi başka ürünler de yetiştiriyor olabileceği belirtildi.

TEMAS YASAK


Brezilyalı yetkililer, Amazon bölgesinde yaşayan ve dış dünyadan haberi olmayan topluluklara erişimi yasaklıyor. Buna sebep olarak, bağışıklık sistemleri modern insanınki kadar güçlü olmayan kabile insanlarının hastalık kapma riski gösteriliyor.

Amorim, yeni keşfedilen kabilenin bölgede yaşayan Pano diline ait toplulukla bağlantısı olabileceği belirtti. Funai derneği, Javari Vadisi'ndeki kabileyle bağlantı kurmadı. Amazon bölgesinde, dünyayla hiç bağlantısı olmayan, 14 farklı kabileye mensup 2 bin kişinin yaşadığı düşünülüyor.