Haftanın en mutsuz günü Salı çıktı!

Her ne kadar atalarımız işin farkına erken varıp "salı sallanır" deseler de ısrarla haftanın en mutsuz gününün pazartesi olduğunu iddia eden uzmanlar gerçeği(!) yeni keşfetti.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 14 Ekim 2010, 19:29
Haftanın en mutsuz günü Salı çıktı!

İÇİNDEKİLER

Yıllarca boşu boşuna pazartesi sabahlarını lanetleyip 'pazartesi sendromu' diye bir ruh hali icat etmişiz! İngiliz araştırmacıların son çalışmasına göre haftanın en kötü günü pazartesi değil, salı...

London School of Economics'ten araştırmacılara göre, insanların en iyi hissettikleri gün, hafta sonunun 'rahatlatıcı' etkisi nedeniyle cumartesi. Hafta sonunun bu olumlu etkisiyse pazartesi günleri işe başlarken yok oluyor ancak asıl büyük ruhsal çöküntü salı günleri yaşanıyor.

Uzmanlar salı gününün en sıkıntılı gün olduğu sonucuna, iki ay boyunca iPhone'un 'Mappiness' adlı uygulamasını kullanıp 22 bin katılımcının ruh halini izleyerek vardı. Araştırma ekibindeki uzmanlardan George MacKerron'a göre pazartesi günleri hafta sonunun yarattığı olumlu etki, zayıflamış da olsa kalmaya devam ediyor. Ama salı günü haftanın ve iş hayatının tam ortasına girilmiş olunuyor. Üstelik 'gelecek' hafta sonu da çok uzakta hissediliyor. Dolayısıyla ruh halinde çöküş başlıyor.

Nasıl hissettikleri soruldu

Uzmanlar araştırmaya katılanlara günde iki kere kendilerini nasıl hissettiklerini ve kiminle, nerede, ne yaptıklarını sordu. Ayrıca navigasyon sistemiyle kendi ülkelerinin en mutlu yerlerini tespit etme olanağı buldular.

Coğrafya bölümünde uzman olan MacKerron, buna dayanarak doğal güzelliklerin, çevre sorunlarının ve hava durumunun insanların ruh haline etkileri hakkında doğru sonuçlar bulmayı umduklarını açıkladı.