Üniversitelilerin diploması tehlikede!

Son 5 yılı kapsayacak soruşturmada kopyayla üniversiteye yerleşip mezun olanların diplomaları iptal edilecek, devlet memurları ise meslekten men edilecek.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2010, 14:12
Üniversitelilerin diploması tehlikede!

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde 10-11 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) çıkan kopya skandalının ardından ÖSS de dahil olmak üzere Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS) gibi sınavlara dair kopya ihbarları ardı ardına gelince soruşturma genişledi. Milliyet'e göre, savcılık, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Devlet Denetleme Kurulu tarafından çok yönlü yürütülen soruşturma son beş yılı kapsayacak.

YÖK BAŞKANINDAN TALİMAT

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Denetleme Kurulu'na iddia edildiği gibi kopya olaylarının diğer sınavları ilgilendirip ilgilendirmediğinin araştırılması talimatı verdi. Son beş yılın sınavlarında kopya soruşturması neticesinde, soruları yasadışı yollardan satan şebekeyle ilgili kişilerin tespiti yapılıyor. YÖK, ÖSYM'den önceki yıllarda soru sızması tespiti halinde, bu kişilerin sınavlarının iptal edileceğini belirtti.

Kopya skandalına karışmış adayların, halen üniversitedeki kayıtlarının silineceği ifade edildi. Haksız yoldan ÖSS'yi kazanan ve üniversitede bir bölümü bitirenler olması durumunda ise, üniversite diplomaları da YÖK kararı ile iptal edilecek.