İzmir'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, üç kişi araç içinde sıkıştı. Yaralılar, takla atan araçtan AKS ekiplerinin yoğun çalışması sonucu çıkarılırken bir kişi hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2010, 10:25
İzmir’de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

İÇİNDEKİLER

Kaza, saat 03.30 sıralarında Altınyol'da meydana geldi. Konak'tan Karşıyaka yönüne gitmekte olan Abdullah Murat Kırbıyık (39) yönetimindeki 35 KHZ 74 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yolda savrulmaya başladı. Beton bariyerlere çarpan otomobil, takla atarak ters döndü. Sürücü Kırbıyık ve amcasının oğlu Mustafa Kırbıyık (43), araç içinde sıkıştı. Nasip Meteil (39) ise camdan fırlayarak ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşlar, durumu polis ve AKS 110 ekiplerine bildirdi. Olay yerine ulaşan sağlık ekibi, yerde yatan Meteil'e ilk müdahaleyi yaparak hastaneye götürmek için cankurtarana bindirdi fakat Meteil, yolda hayatını kaybetti.

AKS 110 ekibi ise ters duran otomobilde yaralıları sıkıştıkları yerden çıkarmak için harekete geçti. Otomobilin ön tarafında sıkışan ve alkollü olduğu belirtilen sürücü Kırbıyık, "Allah'ını seven yok mu? Ne olur çıkarın beni." diye bağırmaya başladı. Hummalı bir çalışma başlatan ekip, Mustafa Kırbıyık'ı arka koltukta sıkıştığı yerden çıkararak Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Sürekli olarak, "Mahvoldum ben. Ayağım, ayağım." diye haykıran Kırbıyık'ın kolunun kırık olduğu görüldü.

Yaklaşık 25 dakika süren çalışmalarda otomobil parça parça havaya kaldırılırken bir itfaiye eri de altından içeriye girerek sürücüyü kurtarmaya çalıştı. Etrafta toplanan kalabalık da çalışmaları meraklı gözlerle seyretti. Uzun bir çalışmanın ardından sürücü Kırbıyık, sıkıştığı yerden çıkarılarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.