Böbrek taşlarına son

Mantısı ve pastırmasıyla meşhur ilimiz Kayseri'de bulunan kaplıcalar deri, böbrek, romatizma, idrar yolları ve kadın hastalıklarına karşı şifa dağıtıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2010 Güncelleme 20 Temmuz 2010, 00:00
Böbrek taşlarına son

İÇİNDEKİLER

Tabiatın doğal güzellikleriyle bezeli olan, mantı ve pastırmanın şehri Kayseri, sahip olduğu kaplıcalarıyla da iyileştiriyor. Bölgede bulunan kaplıcalar romatizma, deri, karaciğer, böbrek ve sinir hastalıkları gibi rahatsızıkların tedavisinde önemli rol oynuyor.

Bayramhacı Kaplıcası
Kayseri'nin 65 kilometre batısındaki Bayramhacı köyüne 1.5 kilometre uzaklıkta yer alan Bayramhacı Kaplıcası, 40 derecelik sıcaklığıyla romatizma, kalp, deri kan dolaşımı, solunum yolu ve kadın hastalıklarının tedavisinde yararlı oluyor.

Yeşilhisar İçmesi
Şehre 33 kilometre uzaklıktaki Kocasinan ilçesinin Yemliha kasabasında bulunan kaplıca, 43 derece sıcaklıktaki suyu ile birçok hastalığa şifa dağıtıyor: Deri, solunum yolu, böbrek, idrar yolları ve kadın hastalıkları ve romatizma.

Tekgöz Kaplıcası
Yemliha köyünde bulunan ve çok eski zamanlardan beri kullanılan bu kaplıca nevralji, yarım felç, kırık-çıkık ve kadın hastalıklarına iyi geliyor.

Hasanarpa Mâden Suyu

İl merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Hasanarpa köyündeki sular, mide hastalıkları başta olmak üzere, karaciğer ve böbrek hastalarına şifa oluyor.

Hacı Veli Kaplıcası
Kente 16 kilometre uzaklıktaki Adana yolu üzerinde bulunan ve zengin minerallere sahip olan bu su 36,5 derece sıcaklığıyla romatizmal hastalıklar üzerinde etkili oluyor.