Kadın hastalıklarına ve karaciğere şifa

Balıkesir'deki kaplıcalar birçok hastalığa çare oluyor. Yılın her dönemi gidebileceğiniz şifa sularına ilgi büyük. Bölgedeki tesisler de mükemmel

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2010 Güncelleme 16 Haziran 2010, 00:00
Kadın hastalıklarına ve karaciğere şifa

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in hem Marmara'ya hem de Ege'ye kıyısı olması bölge için büyük şans. Gönen çayı kenarındaki Balıkesir kaplıcalarında suyun ısısı 50 derecenin üzerinde. İçme ve banyo kürleri olarak yararlanabileceğiniz tesislerin karaciğer, böbrek, romatizma, kadın hastalıkları, damar sertliği, sinirsel ve ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde önemli rol oynuyor. Bu bölgedeki kaplıcalar her dönem yoğun ilgi görüyor ve merkezde bulunmasından dolayı ulaşım açısından da oldukça rahat. Edremit'teki Güre Kaplıcaları da doluluğuyla dikkat çeken merkezler arasında. Son zamanlarda adını kaplıcalarıyla duyurmaya başlayan Balıkesir turizm açısından gelişme gösteren bir destinasyon haline geldi. Derman, Susurluk Kaplıcası ve Çamur Banyosu, Bigadiç Hisarköy, Manyas Kızıkköy kaplıcaları ile Gönen Ekşidere ve Gençlik İçmesi ziyaretçilerine mükemmel ve sağlıklı günler vaad ediyor.

ÇAMUR BANYOSU NASIL YAPILIR?
Toprak 68 derecelik şifalı su ile karıştırıldığında 40-45 derecelik bir çamur ortaya çıkar. Bu toprak, kaplıca yakınlarından sağlanan çok az kumlu kızıl bir kildir. Çamur banyosu küvetini 30 cm kalınlığında dolduran kil, üzerinede geçirilen sıcak kaplıca suyu ile çamur haline getirilerek ve ayrıca ayakla çiğnenerek banyoya hazır hale getirilir. Sıcak kaplıca suyu çamurun üzerine 3-5 cm. kalınlığında bir süre bekletildikten sonra kesilerek küvetten tamamen akıtılmaktadır. Daha sonra kürekle açılan çamurun içerisine hasta başı dışarıda kalacak şekilde uzanmakta ve üstü çamur ile örtülmektedir. Belirli bir süre (10-15 dakika) çamur içerisinde kalan hasta için günde bir kez bu işlem uygulanmaktadır. Bu çamur banyosunun, her türlü romatizmal hastalıklarda, nevralji, nevrit, polinevrit, kırık, çıkık, çocuk felçlerine ve kadın hastalıklarında faydalı olduğu doktor raporlarıyla onaylanmıştır.

KAPLICALAR DİYARI BALIKESİR
Gönen Kaplıcaları (Gönen): Suyun sıcaklığı 73 derece olup, hem banyo hem de içilmek suretiyle yararlanılmaktadır. Gönen Merkez'e oldukça yakın bir yerdedir...

Gönen Dağ Ilıcası (Ekşidere Gençlik İçmesi): Ekşidere Gençlik İçmesi Gönen ilçesine 13 km. uzaklıktaki dağ ılıcasının 100 metre İlerisinde bulunuyor. Gençlik suyu sülfat klorürlü, sodyum kalsiyum ve oligometeliktir.

Edremit Güre Kaplıcası (Edremit): Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesi sınırları içerisindedir. Kaplıca mahallinin denizden yüksekliği yaklaşık 5 metre olup denizden uzaklığı ise 300 metre civarındadır. Edremit' e 12 km, Akçay' a ise 3 km uzaklıktaki kaplıca sağlık ve dinlenme yeridir.

Bostancı - Entur Kaplıcaları (Edremit): Burhaniye'nin Edremit çıkışında ve Burhaniye'ye 10 km. uzaklıkta son derece modern tesislerdir. Ortalama 51 derece sıcaklıktaki yıkanma suyu başta romatizma olmak üzere, siyatik, lumbago ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.

Derman Kaplıcası (Edremit): Edremit ilçesine 3,5 km uzaklıktadır. Kaplıca suyu çeşitli kadın hastalıklarına, romatizmaya ve içilmek suretiyle böbrek taşı rahatsızlıklar için bire bir...

Pelitköy Zeytin Pınarı İçmesi (Burhaniye): Burhaniye'ye 12 km. Pelitköy'e ise 2 km. uzaklıktadır. Ortalama 20 derece sıcaklığındaki su, birçok hastalığa şifa dağıtmaktadır.

Dutluca Köyü İçmeleri (Burhaniye): Burhaniye'ye 12 km. uzaklıkta dutluca köyündeki içme suyu ortalama 16 derece sıcaklıktadır.