Bilanço katlanıyor

Türkiye'de domuz gribinin kestiği fatura her geçen gün ağırlaşıyor. Son 3 günde 49 kişi daha salgına kurban gitti. Böylece ölü sayısı 161'e yükseldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2009 Güncelleme 27 Kasım 2009, 09:58
Bilanço katlanıyor

İÇİNDEKİLER

Dünyayı kasıp kavuran domuz gribinin Türkiye'deki bilançosu ağırlaşıyor. Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, son 3 günde 49 kişi daha pandemik grip salgınından hayatını kaybetti. Böylece domuz gribinden ölenlerin sayısı 112'den 161'e yükseldi.

70 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Salgının görüldüğü il sayısı ise 22'den 34'e ulaştı. Halen pandemik grip nedeniyle hastanelerde 243 kişi tedavi görüyor. Bu hastaların 70'inin tedavisi yoğun bakımda sürerken, 32'sinin tedavisi solunum cihazına bağlı olarak takip ediliyor. Hayatını kaybedenlerin 92'sinin risk grubunda bulunan kronik hastalığı olan kişiler olduğunu belirten yetkililer, hastalıktan korunmanın en etkili yolunun aşıdan geçtiğini vurguluyor. Halen sağlık kuruluşlarında kronik hastalığı bulunan ve 6 ay- 24 yaş arasındakilerin aşılanmasına devam edildiğini belirten yetkililer, "Aşının koruyucu etkisi 10-14 gün sonra ortaya çıktığından kişisel korunma önlemlerine dikkat edilmeli" diyor.

ÜNLÜLERİN BEKARET İTİRAFLARI

ÜNLÜLERİ UTANDIRAN ANILAR

YEŞİLÇAM'IN UNUTULMAZ SAHNELERİ


HANGİ ÜNLÜ KİMLERLE AŞK YAŞADI