Müge Anlı, kimliksiz aileyi evlendirdi!

Kimlik sahibi olmayan 9 fertlik Kaya ailesi Müge Anlı sayesinde kimlik sahibi oldu.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2017, 17:19
Müge Anlı, kimliksiz aileyi evlendirdi!

İÇİNDEKİLER

9 kişilik ailede, hiçbir bireyin kimliği olmayan Kaya ailesi, Müge Anlı sayesinde hem kimliklerine kavuştu hem de anne ve baba Kaya resmi nikahla evlendi.

YAŞADIKLARI BİLE BELİRSİZDİ!
9 kişilik aile bugüne kadar nüfus cüzdanları olmadan yaşadı. Coşkun Kaya'nın hem kendisinin hem eşinin hem de çocuklarının kimliği yoktu. Ailenin okul çağına gelen 5 çocuğu da kimlikleri olmadığı için okuyamıyordu. Coşkun Kaya'nın (31) Mevlüde, Sebile ve Asuman isminde 3 kardeşi vardı. Ablaları nüfusta dedelerinin üzerine kayıtlıydı bu sayede birer kimlikleri oldu. Fakat Coşkun Bey, ablalarının kendilerine nasıl kimlik çıkardıklarını bilmiyordu. Çünkü ablalarıyla görüşmüyordu. Coşkun Bey'in eşi Ayşe Adak ise 36 yaşında. 4 kardeşi olan Ayşe Hanım'ın anne ve babasının resmi nikâhı vardı. Fakat kardeşleri arasında da nufüs cüzdanı çıkarılmayan tek kişi kendisi oldu. Ayşe Hanım'ın annesi Meyeser Adak, 8 yıldır Tokat'ta bir sığınma evinde kalıyordu. Ayşe Hanım, teyzesi Zeynep Hanım'la birlikte kimlik çıkarmak için başvuruda bulundu. Ancak yanında 2 akrabasını götürmesi gerektiği için nüfus cüzdanını çıkaramadı.

Kimliksiz yedi çocuklu bir aileydiler. Müge Anlı ellerinden tuttu. Hem eve, hem de kimliklerine kavuştular. Tek bir eksiklikleri kaldı. Evlilik.

Coşkun ve Ayşe'nin yedi tane de çocuğu vardı. Çiftin çocukları Ümit 13, Yıldız 12, Gülcan 11, Coşkun 8, Güler 6, Ebru 3, Arda 1,5 yaşında. Aile, Tatlı Sert'e konuk olduktan sonra Müge Anlı yardım elini uzattı. Ekibi, aileyle birlikte Gaziosmanpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gitti. Burada İlçe Emniyet Müdürü ve ekibi; Küçükköy Karakol Amiri, Grup Amiri ve polis memurları ekibe yardımcı oldu. Yetkililer, ailenin işlemlerinin hızla tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi ve ayrıca Ayşe Hanım'ın teyzesi Zeynep Hanım'ı da yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne çağırarak bilgisine başvurdular. Emniyet yetkilileri, işlemleri 1 hafta içinde sonuçlandıracaklarını belirtti. Daha sonra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Müge Anlı aracılığıyla ailenin durumundan haberdar oldu, aile hakkında yürütecekleri incelemelerin ardından, ellerinden gelen yardımı yapacaklarının sözünü verdi. Ayrıca, çocukların okula gidebilmeleri için de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'de, ailenin çocuklarına destek olacaklarına ve okuma –yazmayla birlikte gerekli diğer bilgiler öğretileceğini ve bu yıl içinde okula başlamalarına olanak sağlayacağının sözünü verdi.

HAYATLARININ EN GÜZEL ANI MÜGE ANLI 'DA GERÇEKLEŞTİ!
Bugün ise canlı yayında Coşkun ve Ayşe çiftinin nikahları kıyıldı. Stüdyoya önce çiftin çocukları geldi. Anne ve babalarının nikahlarına şahit oldular. Aldıkları ayakkabıları ve elbiselerini mutlulukla Müge Anlı'ya göstererek teşekkür ettiler. Eğitim öğretim yılı boyunca karnelerinin başarılarla dolu olacağının sözünü de vermeyi ihmal etmediler. Daha sonra ise alkışlarla stüdyoya Coşkun ve Ayşe geldi. Hayatlarında ilk defa gelinlik ve damatlık giyen çift mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Nikahlarını Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta kıydı. Şahitliğini ise Müge Anlı yaptı. Anlı çifte "Çok mutlu bir şahitlik yapıyorum. Bundan sonra bu güzel çiftimizin hep mutlu olmasını ve bu yedi çocuğun önce ailelerine sonra vatana hayırlı evlatlar olmasını diliyorum. Mutluluğunuz daim olsun" diyerek çifte takılarını taktılar.

Coşkun ve Ayşe ise Müge Anlı'ya, "Size ne kadar teşekkür etsek az kalır. Bizi ilk bulduğunuz günden beri destek oldunuz, yardım elinizi üstümüzden hiç çekmediniz. Hayata bizi siz bağladınız. Emeği gecen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız sizin sayenizde okullu oldu. Çok iyi çok merhametlisiniz" diyerek onlar resmi olarak bir hayat verilmesine vesile olan Müge Anlı'ya teşekkürlerini sundular.