Barcelona'nın genç yıldızları

Barcelona futbol kulübü kendi kaynaklarıyla dünya yıldızı yetiştiren ve kendi öğrenme metodlarını dünyaya sunan bir kulüp. Son 15 yılın en başarılı kulübü olan Barcelona şimdi İstanbul'da Avea'nın desteğiyle FCB Escola futbol okulunu kuruyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2014 Güncelleme 25 Eylül 2014, 01:02
Barcelona’nın genç yıldızları

İÇİNDEKİLER

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca taraftara sahip Barcelona, şimdi de İstanbul'da futbol okulunu açıyor. FCB Escola İstanbul Avea futbol okulu bağlayıcı sözleşme olmadan dünya yıldızlarını İstanbul'da da yetiştirecek. Yani geleceğin Messi'leri İstanbul'da keşfedilecek. En büyük rakibi Real Madrid'in aksine altyapıdan yetişen futbolcularıyla başarılı olmayı hedefleyen Katalan kulübü mevcut altyapıyı yetenekli oyuncularla süsleyerek başarıdan başarıya koşuyor. Başarılı oldukları Tiki Taka diye adlandırılan futbol anlayışını futbol okulları ile dünyaya yayılmasını sağlıyorlar. Barcelona kulübü teknolojiyi kullanırken de farklı davranıyor. Önemli olanın teknolojik cihazlara sahip olmak değil, cihazları kullanacak insan olduğunun farkındalar

İYİ İNSAN İYİ FUTBOLCU
Barselona Futbol Okulu FCB ESCOLA İstanbul şubesini Avea'nın desteğiyle açarken sadece bir futbol kulübü olmadığını da gösteriyor. Kulübün Barcelona Kulübü Ekonomi ve Statejiden Sorumlu Birinci Başkan Yardımcısı Javier Faus futbol okullarını bir fastfood restoran zinciri gibi açmayı hedeflemediklerinin altını çiziyor. "Biz belli bir eğitim metodunu uygulayarak yeni yetenekler ve iyi insanlar yetiştirmek istiyoruz" diyerek, insan eğitimine dikkat çekiyor. Futbol okullarının sorumlusu FCB Escola Direktörü Xevi Marce de önce futbolcuları yetiştirecek hocaları eğitime aldıklarını her birini kendi eğitim metodlarını uygulayacaklarını söylüyor.

MOBİL UYGULAMALAR
Kulüpte performansı ölçerken, altyapı planlamasını yaparken mutlaka eknolojiden faydalanıyor. Ayrıca her platformdan mobil uygulamalarla kulüp taraftarlarına en kişisel cihazlardan ulaşma şansını elde ediyorlar.

MOBİL CİHAZLAR
En çok üyeye sahip kulüplerden biri olan Barselona, taraftar ve üyeleriyle de iletişimde internet ve sosyal medyayı sıkça kullanıyor. Dünya üzerinde çok sayıda taraftara sahip olan kulüp, düzenlediği sosyal medya kampanyalarıyla dünyanın öbür ucundaki insanlara dokunuyor. Yani taraftarların mağazalara veya stadyuma gelmesini beklemiyor.

ŞAMPİYON TELEFONUNDAN BELLİ OLUR
Akıllı telefon dünyası ile futbolun yolu dev turnuvalarda birleşiyor.
UEFA'da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi sponsorluklarına devam eden HTC, sonunda kolleksiyonerler için yeni bir M8 modelinin duyurusunu geçtiğimiz haftalarda yapmıştı. UEFA Şampiyonlar Ligi Özel Kolleksiyon Sürümü (Champions League Collector's Edition) ürünü tasarımından özel galerisine futbol severler için hazırlanmış. Bu üründe UEFA Şampiyonlar Ligi logo ve kupasını HTC One (M8)in metal gövdesine nakış nakış işlenmiş. Şimdiye kadar en beğenilen amiral gemisi telefonlardan biri olan HTC One M8 futbol dünyasına yatırımına devam ediyor. Seri çekim, özçekimle normal fotoğrafı bir araya getiren ikili çekim modu ile dikkat çeken M8 serisinde fotoğraf çekmek için uzman olmaya gerek yok.


TİMUR SIRT