Hızlı koşan kazanır

Futbolda olduğu gibi fotoğraf makinelerinde de hızlı koşan ve sonunda anı en iyi yakalayan dijital fotoğraf makineleri kazanıyor. Yeni fotoğraf makineleri insan gözünün kırpma süresinde 3 kare

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2014 Güncelleme 18 Eylül 2014, 01:00
Hızlı koşan kazanır

İÇİNDEKİLER

Dijital fotoğraf makineleri de sahadaki oyun gibi hızlandı. Futbol, basketbol maçlarında her anı yakalamaya uğraşan foto muhabirlerinin işi her an daha da zorlaşıyor. Ağır objektifler ve fotoğraf makinelerini her an taşımak zorundalar. Üstelik çektikleri resimleri de anında merkeze iletiyorlar. Bunun için de yanlarında tablet ya da bilgisayar taşıyorlar. Bu yıl düzenlenen Köln'de düzenlenen dijital görüntüleme fuarı Photokina'da hızlanan, hafifleyen ve WiFi kablosuz ağ üzerinden buluta fotoğraf yıl dijital kameralar yarıştı.

AMATÖRLER DE SEVİYOR
Profesyonel fotoğraf makineleri artık her geçen gün daha fazla amatör insanın aklını çeliyor. Profesyonel değiştirilebilir merceğe sahip (DSLR) fotoğraf makineleri bile bulut teknolojisini kullanmaya başladı. Canon, Irista adını verdiği servisle fotoğrafları paylaşmak sorun olmaktan çıkıyor. Canon'un yeni dijital kameraları irista servisiyle uyumlu hale gelirken, platform tüm kullanıcılara ve cihazlara açık olacağı vurgulandı. Servis şimdilik 9 ülkede kullanıma başlıyor. Türkiye'de başlayacağı zaman şu an için belirsiz.

ZOR GÜN DOSTU
Zorlu doğa koşulları, tehlikeli spor gösterilerinde anı kaçırmak bile profesyonel fotoğrafçıları rahatsız eder. Canon EOS 7D Mark II ile tam anlamıyla profeyonel fotoğrafçıların her koşulda kullanabilecekleri bir cihaz yaratmış. 2015 Ocak ayında Türkiye'de satışa sunulması beklenen cihazın 6bin 999 TL'ye satışa sunulması bekleniyor.

VİDEOLAR ARTIK NET
Darbelere, suya dayanıklı olmasının dışında oldukça hafif. Avucunuzun içine rahatlıkla oturuyor. 3 inçlik ekran her ışık koşulunda görüntüyü rahatlıkla takip edilecek şekilde hazırlanmış. Son dönemde DSLR fotoğraf makineleri video konusunda iyi sonuç veriyor. Canon EOS 7D Mark II, otomatik netleme özelliği ile profesyonel video çekenlerin kalbini kazanmaya hazır.

PROFESYONEL TADINDA FOTOĞRAF
Canon'un yeni G serisi dijital kameralarını profesyonellerin ikinci cihazı olarak yanında taşıyor. Her yere değiştirilebilir mercekli DSLR kamera taşımak zor. Canon PoweShot G7X, dijital fotoğraf makinesinin yeteneklerini telefon boyutuna taşıyor. Aralık ayında Türkiye'de 2 bin 699 TL'den satışa sunulacak. Eskisine göre daha çok hızlanan ekrana dokunduğunuz anda netleme yapan G7X şimdiye kadar geliştirilmiş en hızlı CMOS sensör ve işlemcilerden birine sahip. 24mm mercek geniş açılı çekimlerde hayat kurtarıyor.

KİLO VERMEK İSTEYENE DE ÇÖZÜM BİLEKTE
ADİDAS miCoach Smart Run akıllı saat ile sizin her anınızı takip eden ve öneriler sunan bir asistan da yaratıyor. Bunu yaparken koşucular akıllı GPS sistemiyle kat ettiği mesafeler takip edebiliyor. Optik teknoloji ile kalp atış hızlarını bileklerinden izleyebiliyor. Ayrıca, en sevdikleri müzikleri dinlerken, gerçek zamanlı koçluk alabiliyor. Müzik dinlerken sallanan kulaklık koşucuyu rahatsız etmiyor. Dahili ivme ölçer her adımı sayarak, adımların hızının ölçülmesini sağlıyor. GPS, hızı ve mesafeyi takip ederek koşulan güzergahı kaydediyor.

En çok koşan futbolcular
Tüm sporlar arasında en çok koşan futbolcular. Ortalama 11.2 kilometre koşan futbolcuları 6 ile 7 kilometre koşan hokey oyuncuları takip ediyor. http://tribesports.com/) Kazananı belirlemese de başarıda en önemli şeylerden biri koşu mesafeleri oldu. Artık sıradan izleyicilerin bile takip ettiği bu değerler takımların performansını anlamak için ölçülen onlarca rakamdan sadece birini oluşturuyor. Futbolcular sadece kat edilen mesafe olarak değil, müdahale ettiği 7 metrelik uzun etki alanında mücadele etmek zorundalar.

TİMUR SIRT