Google'dan Sibylla Merian doodle'ı

Google, ünlü botanik ressam Maria Sibylla Merian'ı unutmadı.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 02 Nisan 2013, 09:50
Google’dan Sibylla Merian doodle’ı

İÇİNDEKİLER

Maria Sibylla Merian 366 yaşında google logosu oldu. 1647-1717 yılları arasında yaşayan Maria Sibylla Merian hem sanat hem de bilim dünyası açısından önemli biri.

Almanya'da doğan Maria Sibylla Merian botanik bir ressam. Bitki gravürlerinden oluşan üç koleksiyonu yayınlandı. Böceklerle yaptığı çalışmalar sonrası kendine sakladığı örnekleri inceleyip böceklerin yumurta, larva, pupa ve yetişkinlik evrelerini yani metamorfozlarını gösteren çizimler yapıyor. Merian, 186 böcek türünün yaşam döngüsünü tanımlayan biri. Bu da entomoloji yani böcek bilimi açısından müthiş bir gelişime yol açtı.

Maria Sibylla Merian'in eseri Tırtılın İnanılmaz Dönüşümü ve Garip Besin Bitkileri adlı eserinde tırtılın kelebeğe dönüşümü esnasında yediği farklı besinleri kayıt altına almış ve dönüşümü aşama aşama kayıt etmiştir.

MARIA SBYLLA MERIAN
Merian'in bitki, kurbağa, yılan, örümcek ve iguana gibi tropik hayvan çizimleri halen meraklıları tarafından koleksiyon yapılmakta.

Almancası Vogelspinne olan kuş örümceğini de Maria Sibylla Merian keşfetmiştir. Aynı şekilde asker karıncaları ve yaprak yiyen karıncaları da yine o tanımlayıp keşfetmiştir.

Maria Sibylla Merian google doodle oldu ve botanik bilimi onunla yol kat etti.