Londra'da yılbaşı bir başka güzel

Londra, yılbaşı dönemi bir masal şehrine dönüşüyor. Baştan aşağı süslenen şehirde bu döneme özel etkinlikler düzenlenirken yılın en büyük indirimi de alışverişseverlerin başını döndürüyor

Giriş Tarihi 18 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 12:35
Londra’da yılbaşı bir başka güzel

İÇİNDEKİLER

Londra, yılbaşı dönemi bir masal şehrine dönüşüyor. Baştan aşağı süslenen şehirde bu döneme özel etkinlikler düzenlenirken yılın en büyük indirimi de alışverişseverlerin başını döndürüyor.

Türkiyelilerin son üç yıldır yılbaşı seyahatleri için tercih ettiği rotaların başında gelen Londra, yılın bu döneminde ışıl ışıl oluyor. Southbank'teki yılbaşı pazarları, London Eye'ın önünde kurulan buz pateni pistleri renkli görüntülere sahne oluyor. Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner da Londra özelinde bir araştırma gerçekleştirdi ve yılın bu dönemine ilişkin bir seyahat rehberi hazırladı. İşte bu rehberde öne çıkan etkinlikler:

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
Londra'da yeni yıl kutlamaları için merkezdeki Thames Nehri kıyısında yer alan ünlü saat kulesi Big Ben'den ve London Eye'dan İngiltere'nin en görkemli ve en büyük havai fişek gösterisi gerçekleştiriliyor. Dünyadan binlerce turistin havai fişekleri izlemek için Londra'ya akın ettiği gösteriler gece yarısı Big Ben'in saat 00.00'yi göstermesi ile başlıyor.

1 OCAK'TA YENİ YIL GEÇİDİ
Londra'da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Londra Yeni Yıl Geçidi ile yeni yılın festival sezonu açılıyor. Bu sene 25. kez düzenlenecek olan geçit törenine, 20 ülkeden 8 bin 500'ün üzerinde dansçı, akrobat, müzisyen ve performans sanatçısı katılıyor. Yeni yılın ilk günü 1 Ocak 2015, saat 12.00'de Londra'nın merkezinde yer alan Piccadilly Meydanı'ndan başlayan geçit töreni renkli görüntüler oluşturarak saat 15.30'da Thames Nehri kıyısındaki Parlamento Meydanı'nda sona eriyor. Geçit törenini özel tribünlerden izlemek için 105 TL ödemeniz gerekiyor.

ÜCRETSİZ MÜZE GEZİN, METROYA BEDAVA GİRİN
27 Aralık-4 Ocak tarihleri arasında İstanbul'dan Londra'ya uçak ücretleri ortalama şöyle: Sabiha Gökçen çıkışlı uçuşlar 579 TL, Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlar ise 631 TL.

Heatrow Havaalanı'ndan şehir merkezine gitmenin en hesaplı yolu otobüsü kullanmak. 20 dakika süren yolculuğun ücreti 10.5 TL. Tren yolculuğu ise 15 dakika sürüyor. Ücreti 73.5 TL.

Londra'da 31 Aralık gecesi için otel fiyatları tek yıldızlı otellerde ortalama 289 TL iken beş yıldızlı otellerde 3425 TL'ye kadar çıkıyor.

Londra'yı 100 TL ücret ödeyerek otobüs turuyla gezebilirsiniz. Ulusal Tarih Müzesi'ne giriş ise ücretsiz. Şehirde kahve fiyatı ortalama 7 TL, bira ise 12 TL'den satılıyor.

31 Aralık gecesi metroda 23.45- 04.30 saatleri arasında ücretsiz ulaşım hizmeti var. Ayrıca bütün hatlarda özel servis hizmeti sağlanıyor. Otobüslerde ise cumartesi tarifesi uygulanıyor.

BÜYÜK İNDİRİMİ KAÇIRMAYIN
Yeni yıl yaklaşırken Londra'da yılın en büyük indirimlerinden biri olan Boxing Day günleri de başlar. 26 Aralık tarihinden itibaren Londra'nın en büyük mağazalarında başlayan indirimler, yılbaşı için Londra'yı ziyaret eden pek çok turist tarafından sabırsızlıkla beklenir. Bazı önemli mağazaların Boxing Day indirim günleri aşağıdaki gibi:

Debenhams, Harrods, House of Fraser, Selfridges, Westfield London, Westfield Stratford City ve London Designer Outlet: 26 Aralık'tan itibaren
Fortnum & Mason ve John Lewis: 27 Aralık'tan itibaren