Tazminatı cebimden öderim!

Eğer uygulamalarımla Fener zarara uğrarsa 45 milyon Euro'yu ben karşılayacağım... Ancak bu yönetim, Fener'i uçuruma sürüklüyor. 100 yıllık kulübe leke sürülürse ben de maddi manevi dava açacağım. Şimdiden bunu karşılamaya hazır olsunlar... F.Bahçe Başkanı olmak istiyordum. Fener'i düşüren başkan olmak istemedim. Tünelin ucu karanlık. Beşiktaş ve Trabzon risk altında. Bir suç varsa 8 yıl ceza alırlar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2012 Güncelleme 10 Şubat 2012, 02:15
Tazminatı cebimden öderim!

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta istifa eden eski Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, CNN Türk'te Mehmet Ali Birand'ın konuğuydu. 32. Gün programına çıkan son günlerin çok konuşulan ismi Aydınlar, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o bomba açıklamalar: Bu tünelin ucu Türk futbolu adına karanlı k. Beşiktaş ve Trabzonspor büyük risk taşıyor. Eğer suçlu bulunurlarsa Avrupa'dan
8 yıl men edilebilirler; ama suçları varsa...

BİR LEKE OLURSA YANDILAR
Ben de Fenerbahçe'nin bu yönetimine oy verdim. 100 yıllık kulübe şayet bu yönetim böyle bir leke sürdüyse, manevi olarak kayıplarını gidermelerini talep ederim. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne gidilemedi. Bundan sonra da men edilirse doğacak bütün tazminatları bunlardan tazminat edeceğim. Ben şahsen uygulamalarımla zarar verdiysem Fenerbahçe'nin zararlarını cebimden ödemeyi taahhüt ediyorum.

ÖNCE TAMAM DEDİLER...
Şampiyonlar Ligi kura çekiminden önce Infantino'nun bana gönderdiği mektubu Nihat Özdemir ve Ali Koç'a gösterdim. İngilizce çevirisini Ali Koç'a verdim. Özdemir yazıyı okudu ve ayağa kalktı. Bana 'Haklısınız. Gitmeyelim' dedi. Ali Koç ise sessiz kaldı. Ne zaman Trabzonspor, Fenerbahçe'nin yerine alındı, o zaman kıyameti kopardılar. Şenes Bey'e reaksiyon gösterdim. Nasıl Trabzonspor'u alırsınız. O da şüpheli dedim.

BENİM KADAR VERMEDİLER
Fenerbahçeliliğimi eleştirecekler, önce manen ve madden en az benim kadar Fenerbahçe'ye versinler. Bu kulübe resmi tek Dünya Şampiyonluğu'nu ben getirdim. Hiç şampiyonluk gelmemiş branşta üç sene üst üste şampiyonluk yaşattım. Benim esas idealim F.Bahçe Başkanı olmak idi; TFF Başkanı olmak değil. F.Bahçe Başkanı olmak isterim. Evet; F.Bahçe'yi düşüren başkan olmak istemedim. Ben yöneticilik yaparken, bazı yöneticiler Fener'e üye bile değillerdi.

UEFA'YA AÇIKÇA SÖYLEDİM
UEFA'ya bizzat giderek, 'Biz kulüpleri düşürmek istemiyoruz. Ne yapacağız' dedim. Bir çözüm yolu bulmak için uğraştım. UEFA, 'Genel Kurul kabul ederse, bir defaya mahsus küme düşme kalkar. Buna bir şey demeyiz. Ama cezaların bizim kabul ebileceğimiz, uluslararası normlara uygun cezalar olması lazım' yanıtını verdi. Eksi puan, minimum 12 üzerinden uygulanacaktı. 2 maçsa 25-30 puan şeklinde silinecekti.

AYKUT&RIDVAN BANA GELDİ
Rıdvan ve Aykut ile görüştüğüm doğru. Rıdvan, 'Şampiyonlar Ligi'ne Fener'i almadığınızda sizi eleştirdim. Siz haklıymışsınız. Özür dilerim' dedi. Ben de, 'Daha benden çok özür dilersin' yanıtını verdim.

UEFA'YA 65 BİN DİLEKÇE GİTMİŞ
Eski Federasyon Başkanı Aydınlar, "UEFA Genel Sekreteri Infantino'ya benim için 'F.Bahçeli'dir ve bu soruşturmada tarafsız değildir' şeklinde 65 bin şikayet yazısı gitmiş. Bunu Platini söyledi. Platini'ye de 45 bin yazı gitmiş" dedi.

AZİZ VE ŞEKİP KAZA YAPTI SANDIM
Aydınlar: "Ben başkan seçildim. Cuma akşamı Bodrum'a uçtum. Teknedeyim diye telefonu kapattım. Salı açınca mesajlar yağdı. İsimleri saydılar. Önce Aziz ve Şekip kaza geçirdi sandım. Sonra TV'yi açınca gerçeği öğrendim.

UEFA, "FENER'İ ALIRDIK" DEMEMİŞ!
Erkiner'in sözlerinde bir yanlışlık varmış. Yanlış çeviri yapılmış!

15 Süper Lig kulübü 58'inci maddenin değişmesi için yazı gönderdi. Galatasaray, Ordu ve Bursa yollamadı. Genel Kurul'da isteseydim kararı geçirirdim. Kimse ne olduğunu anlayamadı. Aslında o gün istifa edecektim. Ama devam dedim. O gece Kısmet Erkiner'i dinledim. UEFA avukatının 'TFF istese Fener'i Devler Ligi'nde oynatırdık' diye yazdığını söyledi. Arıboğan'ı aradım. 'Bilmiyorum' dedi.

ERKİNER'İN SÖZLERİNDE BİR YANLIŞLIK VARMIŞ!
Avukatı aradım, 'Doğru' dedi. 'Yazıyı gönder' dedim. Yazı gelmedi. Açıklamamı yaptım. O sırada ‹lhan Helvacı' dan e-mail geldi, okuyamadım. Sonra gördüm. Erkiner'in sözlerinin doğru olmadığını gördüm. UEFA, 'F.Bahçe'yi TFF isteseydi Şampiyonlar Ligi'nde oynatırdık' demiyor; 'TFF'yi Disiplin'e verirdik' diyor.

15 KULÜP '58'İ DEĞİŞTİR' DEDİ
Aydınlar, 15 kulübün, 58. maddenin değişmesi için dilekçe gönderdiğini ancak genel kurulda vazgeçtiklerini söyledi.