Başakşehir diş geçiremedi!

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Club Brugge'yi deviren Medipol Başakşehir, play-off turunda İspanya'nın köklü kulüplerinden Sevilla'yı konuk etti. Güçlü rakibi karşısında kora kor bir futbol ortaya koyan ekibimiz, 16. dakikada Escudero'nun golü

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 16 Ağustos 2017, 23:42
Başakşehir diş geçiremedi!

İÇİNDEKİLER

Eşleşmenin rövanşı 22 Ağustos Salı günü Sevilla'daki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda yapılacak ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak ekip burada belli olacak. Temsilcimiz elenmesi halinde yoluna Avrupa Ligi gruplarından devam edecek.

BAŞAKŞEHİR MUTLAK POZİSYONU DEĞERLENDİREMEDİ
2.dakikada sol kanatta topla birlikte hareketlenen Eljero Elia ceza sahasına girdi ve altıpasın sol çaprazından vuruşunu yaptı. Kaleci Sergio Rico'dan dönen top penaltı noktasının sol tarafında bulunan Marcio Mossoro'nun önüne düştü. Mossoro gelişine vuruşunu yaptı ancak top kalenin sol tarafından auta gitti.

Bu pozisyonun ardından oyunun kontrolü konuk ekibe geçti.

SEVİLLA ÖNE GEÇTİ
16. dakikada hızlı gelişen atakta Joaquin Correa'nın ara pası ile sol çaprazda topla buluşan Sergio Escudero ceza sahasına girer girmez yerden sert bir şut çıkardı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Bu golle Sevilla, 1-0 öne geçti.

BABACAN GOLE İZİN VERMEDİ
36. dakikada sol kanatta topla buluşan Sergio Escudero bekletmeden pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Ever Banega'ya gönderdi. Banega gelişine vuruşunu yaptı. Volkan Babacan sağ köşeye uzandı ve gole izin vermedi.

Mücadelenin 40. dakikasında Ever Banega'nın ara pası ile altıpas sol çaprazına hareketlenen Joaquin Correa yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Volkan Babacan bir kez daha gole engel oldu.

Mücadelenin ilk yarısı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi.

ADEBAYOR KAÇIRDI
63. dakikada Emre Belözoğlu'nun ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mahmut Tekdemir son çizgiye inmeden pasını penaltı noktası üzerindeki Emmanuel Adebayor'a aktardı. Golcü oyuncu bekletmeden vuruşunu yaptı ancak kaleci Sergio Rico gole izin vermedi.

ELİA SAHNEDE!
Temsilcimiz 64. dakikada Eljero Elia ile beraberliği yakaladı. Orta alandan gelişen atakta Mahmut Tekdemir'in ara pası ile ceza yayına hareketlenen Eljero Elia ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ve topu kalecinin bacakları arasından filelerle buluşturdu.

Bu golle temsilcimiz durumu 1-1'e getirdi.

Sağanak yağmurdan dolayı mücadelenin son bölümlerinde ağırlaşan zemin nedeniyle futbolcular topun kontrolünü sağlamakta zorluk çekti.

SEVİLLA TEKRAR ÖNE GEÇTİ
Mücadelenin 84. dakikasında Gabriel Ivan Mercado'in pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Jesus Navas bekletmeden pasını yerden ön direğe doğru aktardı. Gelen topa hareketlenen Wissam Ben Yedder altıpas içerisinde yerden vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturdu. Bu golle konuk ekip 2-1 öne geçti.

NAPOLEONİ KAÇIRDI!
90 +2. dakikada sol kanattan gelişen atakta Kerim Frei ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Stefano Napoleoni kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Sergio Rico üst kale direğinin hemen altından bu topa müdahale etti ve golü önledi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sevilla, temsilcimiz Başakşehir'i 2-1 mağlup etti ve rövanş için avantaj sağladı.