Timsah 'Avcı'ları

Turuncu-Lacivertliler, Süper Lig’in açılış maçında Bursaspor’u Elia’nın golüyle mağlup etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2017 Güncelleme 12 Ağustos 2017, 01:50
Timsah ’Avcı’ları

İÇİNDEKİLER

SÜPER Lig'de 2017-2018 sezonunu ilk maçında Başakşehir, sahasında Bursaspor'u 1-0 yendi. Mücadelede ilk etkili atak Bursaspor'dan geldi. 5. dakikada Deniz Yılmaz sol kanattan Başakşehir ceza sahasına girdi. Dar açıdan çaprazdan sert vurdu, top yan ağlarda kaldı. 17. dakikada hızlı gelişen Başakşehir atağında sağ kanattan Elia'nın ceza sahasına yolladığı topu Adebayor kafayla kaleye gönderdi ancak Harun gole izin vermedi. Rakibine oranla topa daha çok sahip olan Turuncu-Lacivertlilerde 21. dakikada Visca'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Elia, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelede ilk devre ev sahibinin tek farklı üstünlüğü ile sona erdi.

VOLKAN'DAN KRİTİK KURTARIŞ
MAÇTA ikinci yarı oldukça hızlı başladı. Harun'un büyük hatası sonrası Adebayor'un boş kaleye gönderdiği topu Ekong müthiş bir hamle ile çizgiden çıkardı. 67'de Deniz'in ceza sahası içine gönderdiği topa Kubilay dokunamayınca, Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Yeşil-Beyazlılar, 88'de gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışından Furkan Soyalp'in kaleye gönderdiği topu Volkan korenere çeldi. Maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-0 Başakşehir lehine bitti.

LUCESCU'DAN YAKIN TAKİP
MEDİPOL Başakşehir ile Bursaspor arasında Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçı A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu da tribünden takip etti. Rumen teknik adam 90 dakika boyunca sık sık not aldı.